1.00ssnahm prik pao paste (kan kjøpes på glass eller lages selv, se egen oppskrift)
reker
2.00ssfiskesaus
2.00sslimesaft
0.25tssukker
en liten neve koriander
cherrytomat
champignon
Nahm prik pao
200.00gsjalottløk
50.00ghele hvitløk
10.00stktørket chili med frø, bløtt i vann
1.00tssalt
Slik gjør du:
Grovkutt sitrongress, sjalottløk, chili og galangarot. Ha det i kyllingkraften/vannet. Kok opp og la det trekke i 15 minutter, sil.
Tilsett champignon, vårløk og tomat.
Rett før servering smakes suppen til med fiskesaus og limesaft. Suppen skal smake sterkt, salt og syrlig. Ha i rekene helt til slutt.
Avslutt med å drysse litt hakket koriander over suppen.
Nahm prik pao paste:
Bak sjalottløk (45 minutter ) og hvitløk (én time) i ovn til de er myke, på 170 grader. Knus alt i en morter (foodprosessor) til grov paste. Varm opp to dl solsikke olje og ha i pasten, freses i cirka fem minutter, men ikke brunes.