Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Rekesuppe, Tom yum goong

Oppskrift på rekesuppe

Oppskrift på rekesuppe

-
+

Rekesuppe

  • 1.00 l lys kyllingkraft eller vann
  • 8.00 stk stilker sitrongress
  • 4.00 stk små grønne chili
  • 120.00 g galangrot
  • 8.00 stk kaffirlimeblader
  • 1.00 ss nahm prik pao paste (kan kjøpes på glass eller lages selv, se egen oppskrift)
  • reker
  • 2.00 ss fiskesaus
  • 2.00 ss limesaft
  • 0.25 ts sukker
  • en liten neve koriander
  • cherrytomat
  • champignon

Nahm prik pao

  • 200.00 g sjalottløk
  • 50.00 g hele hvitløk
  • 10.00 stk tørket chili med frø, bløtt i vann
  • 1.00 ts salt

Slik gjør du:

  • Grovkutt sitrongress, sjalottløk, chili og galangarot. Ha det i kyllingkraften/vannet. Kok opp og la det trekke i 15 minutter, sil.
  • Tilsett champignon, vårløk og tomat.
  • Rett før servering smakes suppen til med fiskesaus og limesaft. Suppen skal smake sterkt, salt og syrlig. Ha i rekene helt til slutt.
  • Avslutt med å drysse litt hakket koriander over suppen.

Nahm prik pao paste:

  • Bak sjalottløk (45 minutter ) og hvitløk (én time) i ovn til de er myke, på 170 grader. Knus alt i en morter (foodprosessor) til grov paste. Varm opp to dl solsikke olje og ha i pasten, freses i cirka fem minutter, men ikke brunes.
  • Ha i én ss hvitt sukker mot slutten. Avkjøl.