Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Buljongsuppe med and og tapioka, Gaeng jeut saku

Oppskrift på buljongsuppe med and

Oppskrift på buljongsuppe med and

-
+

Tapiocaperler

  • 1.00 dl tapiocaperler
  • 1.00 stk hvitløk
  • 1.00 stk liten ingefærrot
  • 2.00 dl soyasaus

Suppen

  • 1.00 l kyllingkraft
  • 2.00 ss østerssaus
  • 2.00 ss light soy
  • pandanusblad
  • 20.00 g palmesukker
  • 2.00 stk stjerneanis
  • 1.00 stk andebryst
  • 0.50 bunt vårløk
  • 1.00 stk liten neve koriander
  • stekt hvitløk
  • litt sesamolje

Slik gjør du:

 

Tapiocaperler

  • Start med å koke tapiokaperlene i en stor kjele med rikelig vann til de blir gjennomsiktige. Sil og skyll i kaldt vann.
  • Del en hvitløk og en liten ingefærrot i skiver, legg de i 2 dl soyasaus og 2 dl vann.
  • Legg tapiokaperlene i dette og la de få trekke til seg smak.

Suppen

  • Kok opp kraften og ha i østerssaus, soyasaus, pandanusblad, stjerneanis og palmesukker. La det trekke i 15 minutter og sil.
  • Server suppen glovarm med tapiocaperler, tynne skiver andebryst, vårløk og koriander.
  • Dryss over litt ristet hvitløk og noen dråper sesamolje.