Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Kylling- og galangalsuppe, Tom kha gai

Oppskrift på kyllingsuppe

Oppskrift på kyllingsuppe

-
+

Tom kha gai

  • 1.00 stk høne, eller kyllingben
  • 8.00 dl kokosmelk
  • 10.00 stk stilker sitrongress
  • 6.00 stk sjalottløk
  • 100.00 g galangalrot
  • 8.00 stk kaffirlimeblader
  • 6.00 stk små grønne chili

Garnityr

  • kyllingfilet i strimler
  • 8.00 stk champignoner
  • 8.00 stk cherrytomater
  • 3.00 ss fiskesaus
  • 1.00 dl limesaft
  • 1.00 ts sukker
  • en liten neve koriander
  • litt strimlet chili

Slik gjør du:

 

Kyllingkraft

  • Skyll kyllingen godt og hell på cirka to liter vann, eller til det dekker kyllingskrogene og kok det opp. La det få småkoke i tre timer og husk å skumme av underveis, slik at kraften blir klar og uten urenheter. Etter koking har man ca. 1 liter kyllingkraft.
  • Grovkutt sitrongress, sjalottløk, galangalrot, kaffirlimeblader og chili. Ha de i kraften sammen med kokosmelken, og la det trekke i 20 minutter, sil.

Garnityr

  • Tilsett kyllingstrimler, champignon og tomat.
  • La suppen trekke til kyllingen er ferdigkokt.
  • Rett før servering smakes suppen til med fiskesaus, limesaft og sukker.
  • Suppen skal smake salt, søtt og syrlig.
  • Avslutt med å drysse litt hakket koriander og strimlet chili over suppen.