Tom kha gai
- 1.00 stk høne, eller kyllingben
- 8.00 dl kokosmelk
- 10.00 stk stilker sitrongress
- 6.00 stk sjalottløk
- 100.00 g galangalrot
- 8.00 stk kaffirlimeblader
- 6.00 stk små grønne chili
Garnityr
- kyllingfilet i strimler
- 8.00 stk champignoner
- 8.00 stk cherrytomater
- 3.00 ss fiskesaus
- 1.00 dl limesaft
- 1.00 ts sukker
- en liten neve koriander
- litt strimlet chili
Slik gjør du:
Kyllingkraft
- Skyll kyllingen godt og hell på cirka to liter vann, eller til det dekker kyllingskrogene og kok det opp. La det få småkoke i tre timer og husk å skumme av underveis, slik at kraften blir klar og uten urenheter. Etter koking har man ca. 1 liter kyllingkraft.
- Grovkutt sitrongress, sjalottløk, galangalrot, kaffirlimeblader og chili. Ha de i kraften sammen med kokosmelken, og la det trekke i 20 minutter, sil.
Garnityr
- Tilsett kyllingstrimler, champignon og tomat.
- La suppen trekke til kyllingen er ferdigkokt.
- Rett før servering smakes suppen til med fiskesaus, limesaft og sukker.
- Suppen skal smake salt, søtt og syrlig.
- Avslutt med å drysse litt hakket koriander og strimlet chili over suppen.