Plah neung manao
- 1.00 stk skatevinge
- 1.00 stk ingefærrot (i strimler)
- 1.00 stk 1 stilk asiatisk selleri eller stangselleri (finkuttet)
- 1.00 kvast koriander
- 1.00 klype salt
Thailandsk sjømatsaus
- 6.00 fedd hvitløk
- 0.50 ts salt
- 15.00 stk grønne bird's eye-chili
- 6.00 ss limejuice
- 2.00 ss fiskesaus
- 1.00 ss sukker
- 3.00 ss vann
- 2.00 stk finkuttet sjalottløk
Slik gjør du:
- Skatevingen strøs lett med salt og dampes i en bambuskurv med finstrimlet ingefær og finkuttet selleri.
- Når fisken er ferdig dampet, legges den over på tallerken.
- Pynt med koriander før servering.
Thailandsk sjømatsaus
- Til sausen knuses chili, hvitløk og salt i en morter. Ha i resten av ingrediensene, og finkuttet sjalottløk til slutt.
- Dette er en deilig saus til all sjømat. Juster styrken selv – men sausen må sparke litt fra seg.