Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Saltgrillet fisk med chilisaus

Oppskrift på saltgrillet fisk

Oppskrift på saltgrillet fisk

-
+

Plah op glua

  • 1.00 stk hel uer (eller annen egnet fisk)
  • 5.00 stk sitrongress
  • 9.00 stk kaffirlimeblader
  • 0.50 kg grovt havsalt
  • 2.00 ss hvetemel
  • 1.00 ss vann

Søt og syrlig chilisaus

  • 6.00 fedd hvitløk
  • 4.00 stk røde chili uten frø
  • 2.00 stk store korianderrøtter
  • 2.00 stk sjalottløk
  • 200.00 g palmesukker
  • 1.00 dl tamarindvann
  • 1.00 dl vann
  • litt fiskesaus

Slik gjør du:

  • Vask og rens fisken, skrap den fri for fiskeskjell.
  • Fyll buken med sitrongress og limeblader.
  • Bland salt og hvetemel, spe på med vann til du får en klissete røre.
  • La røren stå litt før du pakker den rundt fisken.
  • Legg fisken på grillen og grill til den er gyllen på begge sider.

Søt og syrlig chilisaus

  • Kutt hvitløk, chili, korianderrøtter og sjalottløk i små biter og bland til pasta i en hurtigmikser.
  • Fres pastaen i en teflonpanne med litt olje i minst fem minutter.
  • Ha palmesukker, tamarindvann, vann og fiskesaus i pastaen og la sausen koke i minst 15 minutter, til den er tyknet litt.