Plah op glua
- 1.00 stk hel uer (eller annen egnet fisk)
- 5.00 stk sitrongress
- 9.00 stk kaffirlimeblader
- 0.50 kg grovt havsalt
- 2.00 ss hvetemel
- 1.00 ss vann
Søt og syrlig chilisaus
- 6.00 fedd hvitløk
- 4.00 stk røde chili uten frø
- 2.00 stk store korianderrøtter
- 2.00 stk sjalottløk
- 200.00 g palmesukker
- 1.00 dl tamarindvann
- 1.00 dl vann
- litt fiskesaus
Slik gjør du:
- Vask og rens fisken, skrap den fri for fiskeskjell.
- Fyll buken med sitrongress og limeblader.
- Bland salt og hvetemel, spe på med vann til du får en klissete røre.
- La røren stå litt før du pakker den rundt fisken.
- Legg fisken på grillen og grill til den er gyllen på begge sider.
Søt og syrlig chilisaus
- Kutt hvitløk, chili, korianderrøtter og sjalottløk i små biter og bland til pasta i en hurtigmikser.
- Fres pastaen i en teflonpanne med litt olje i minst fem minutter.
- Ha palmesukker, tamarindvann, vann og fiskesaus i pastaen og la sausen koke i minst 15 minutter, til den er tyknet litt.