Plah nahm prik goong haeng
- 1.00 stk torskefilet med skinn
- saltlake (2 liter vann, 1 dl salt)
Rekepasta-relish
- 1.00 ts tørkede, sprøristede reker
- 1.50 fedd hvitløk
- 2.00 ts rekepasta
- 6.00 stk bird's eye-chili uten frø
- 3.00 stk bird's eye-chili med frø
- 50.00 g palmesukker
- 1.50 dl limejuice
- 0.50 dl fiskesaus
- 125.00 g ristede erteauberginer
- 100.00 g syrlig mango
Slik gjør du:
- Legg torsken i kald saltlake i maks 15 minutter. Del i passende stykker. Stek i panne med litt nøytral olje i 5–6 minutter, kun på skinnsiden, til skinnsiden er sprø og torsken gjennomvarm.
Rekepasta-relish
Lag relishen ferdig før torsken.
- Knus reker med litt salt i en morter. Tilsett hvitløk, rekepasta, og til slutt chili.
- Smak til med palmesukker og limejuice. Vær forsiktig med fiskesausen, det skal ikke bli for salt.
- Pakk erteauberginene inn i aluminiumsfolie og bak i ovnen på 190 grader i 10–15 minutter, til de er myke og litt røkte i smaken. Knus auberginen i pastaen og bland inn mangobitene.
- Server fisken med skinnsiden opp. Dander med relish.