Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Skinnstekt torsk med rekepasta-relish

Oppskrift på skinnstekt torsk

Oppskrift på skinnstekt torsk

-
+

Plah nahm prik goong haeng

  • 1.00 stk torskefilet med skinn
  • saltlake (2 liter vann, 1 dl salt)

Rekepasta-relish

  • 1.00 ts tørkede, sprøristede reker
  • 1.50 fedd hvitløk
  • 2.00 ts rekepasta
  • 6.00 stk bird's eye-chili uten frø
  • 3.00 stk bird's eye-chili med frø
  • 50.00 g palmesukker
  • 1.50 dl limejuice
  • 0.50 dl fiskesaus
  • 125.00 g ristede erteauberginer
  • 100.00 g syrlig mango

Slik gjør du:

  • Legg torsken i kald saltlake i maks 15 minutter. Del i passende stykker. Stek i panne med litt nøytral olje i 5–6 minutter, kun på skinnsiden, til skinnsiden er sprø og torsken gjennomvarm.

Rekepasta-relish

Lag relishen ferdig før torsken.

  • Knus reker med litt salt i en morter. Tilsett hvitløk, rekepasta, og til slutt chili.
  • Smak til med palmesukker og limejuice. Vær forsiktig med fiskesausen, det skal ikke bli for salt.
  • Pakk erteauberginene inn i aluminiumsfolie og bak i ovnen på 190 grader i 10–15 minutter, til de er myke og litt røkte i smaken. Knus auberginen i pastaen og bland inn mangobitene.
  • Server fisken med skinnsiden opp. Dander med relish.