Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Banan i roti - Roti sai gluay

Det søte liv
Oppskrift på banan i roti

Oppskrift på banan i roti

-
+

Roti sai gluay

  • 8.00 stk bananer, oppkuttede
  • 1.00 stk egg
  • 500.00 g hvetemel
  • 1.50 ts salt
  • 1.00 ss sukker
  • 1.50 dl vann
  • 1.50 dl melk
  • 100.00 g klarnet smør
  • 2.00 dl nøytral olje
  • smør til steking
  • sukker
  • kondensert melk

Slik gjør du:

  • Slå sammen egget med en visp og lag en fordypning i melet. Gni egget inn i melet. Løs opp salt og sukker i vann og melk og tilsett i melblandingen. Elt i minst fem minutter. Tilsett det klarede smøret og elt det inn.
  • Del deigen i 16 emner. Legg emnene i kald olje. La dem ligge i minst fem timer – over natten er aller best.
  • Bre ett emne utover benken med håndflaten. Dra deigen ut til den blir så tynn at du nesten kan se gjennom den. Legg det så i en panne eller takke og stek med litt smør. Ha på oppkuttet banan, pakk den inn. Stek sprøtt og gyllent på begge sider, strø på litt sukker og la det karamelliseres litt.
  • Legg retten på en fjøl, del i biter, hell kondensert melk over og nyt.