Gaeng hanglay
- 1.00 stk svinenakke eller svineribbe
Currypaste
- 10.00 g skrellet hvitløk
- 7.00 g skrellet ingefær
- 0.50 ts salt
- 150.00 g skrellet sjalottløk
- 80.00 g skrellet hvitløk
- 60.00 g sitrongresskjerner
- 75.00 g ristet rekepaste
- 120.00 g tørket chili
- litt olje
Krydderblanding
- 15.00 g spisskummen
- 10.00 g stjerneanis
- 20.00 g korianderfrø
- 5.00 g cassiabark (eller kanelstang)
Øvrige ingredienser
- 10.00 dl kyllingkraft
- 3.00 ss søt soya
- 2.00 ss riseddik
- 3.00 ss soyasaus
- 6.00 ss østerssaus
- 2.00 ss krydderblanding
- 2.00 ss palmesukker
- 50.00 g ristede cashewnøtter
- syltet sjalottløk
- syltet ingefær
En rik, oljete og kompleks curry fra Nord-Thailand.
Slik gjør du:
Currypaste
- Knus 10 g hvitløk, ingefær og salt i en morter og fres gyllent i litt olje.
- Lag paste av alle ingrediensene og fres dem gylne i olje, minst fem minutter. Pass på at varmen ikke er for sterk.
Krydderblanding
- Rist alle krydderne hver for seg i en tørr panne for å få frem aromaene.
- Avkjøl og knus til pulver.
Øvrige ingredienser
- Etter at pasten er frest i olje, ha i kyllingkraft og alle de andre ingrediensene. Kok opp.
- Kutt svinenakke i biter og kok opp i vann for å få ut urenheter. Kast vannet og ha kjøttet i curryen. La curryen småkoke i et par timer til kjøttet er mørt.
- Serveres med syltet ingefær og løk. Pynt gjerne med strimlet chili og thaibasilikum.