Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Chiang mai-curry - Gaeng hanglay

– Beviset på at dette er et av verdens mest komplekse kjøkken
Oppskrift på Chiang mai-curry

Oppskrift på Chiang mai-curry

-
+

Gaeng hanglay

  • 1.00 stk svinenakke eller svineribbe

Currypaste

  • 10.00 g skrellet hvitløk
  • 7.00 g skrellet ingefær
  • 0.50 ts salt
  • 150.00 g skrellet sjalottløk
  • 80.00 g skrellet hvitløk
  • 60.00 g sitrongresskjerner
  • 75.00 g ristet rekepaste
  • 120.00 g tørket chili
  • litt olje

Krydderblanding

  • 15.00 g spisskummen
  • 10.00 g stjerneanis
  • 20.00 g korianderfrø
  • 5.00 g cassiabark (eller kanelstang)

Øvrige ingredienser

  • 10.00 dl kyllingkraft
  • 3.00 ss søt soya
  • 2.00 ss riseddik
  • 3.00 ss soyasaus
  • 6.00 ss østerssaus
  • 2.00 ss krydderblanding
  • 2.00 ss palmesukker
  • 50.00 g ristede cashewnøtter
  • syltet sjalottløk
  • syltet ingefær

En rik, oljete og kompleks curry fra Nord-Thailand.

Slik gjør du:

 

Currypaste

  • Knus 10 g hvitløk, ingefær og salt i en morter og fres gyllent i litt olje.
  • Lag paste av alle ingrediensene og fres dem gylne i olje, minst fem minutter. Pass på at varmen ikke er for sterk.

Krydderblanding

  • Rist alle krydderne hver for seg i en tørr panne for å få frem aromaene.
  • Avkjøl og knus til pulver.

Øvrige ingredienser

  • Etter at pasten er frest i olje, ha i kyllingkraft og alle de andre ingrediensene. Kok opp.
  • Kutt svinenakke i biter og kok opp i vann for å få ut urenheter. Kast vannet og ha kjøttet i curryen. La curryen småkoke i et par timer til kjøttet er mørt.
  • Serveres med syltet ingefær og løk. Pynt gjerne med strimlet chili og thaibasilikum.