Tod mun plah
- 500.00 g hysefilet (eller annen hvit fisk)
Currypaste
- 6.00 stk tørkede røde chili uten frø
- 1.00 ss sjalottløk
- 2.00 stk hvitløksfedd
- 2.00 stk korianderrøtter, skrapet og vasket
- 1.00 stk galangalrot, skrellet og kuttet
- 6.00 stk kaffirlimeblader, vasket og finkuttet
- 100.00 g langbønner, finkuttet
- 0.50 ts salt
- 0.25 ts sukker
- 1.00 l olje til fritering
Slik gjør du:
- Mos chili, sjalottløk, hvitløk, korianderrot og galangarot til fin paste i en morter.
- Kjør fisken i en hurtigmikser sammen med pasten. Pass på at du ikke kjører den varm.
- Bland inn finkuttede bønner og limeblader, og smak til med salt, sukker og fiskesaus.
- Lag små kaker og friter dem i varm olje.