Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Grillet entrecôte i penengcurry - Gaeng paeneng neua

– Beviset på at dette er et av verdens mest komplekse kjøkken
Oppskrift på grillet entrecote

Oppskrift på grillet entrecote

-
+

Gaeng paeneng neua

  • 800.00 g entrecôte

Currypaste

  • 50.00 g peanøtter
  • 9.00 stk tørkede røde chili (bløtlagte og uten frø)
  • 4.00 stk korianderrøtter (skrapt og vasket)
  • 2.00 stk galangalrøtter, cirka 100 g (skrellet og kuttet i tynne skiver)
  • 6.00 stk stilker sitrongress
  • 3.00 stk hvitløksfedd
  • 2.00 stk sjalottløk
  • 0.50 ts ristet muskat (knust i morter)
  • 0.50 ts korianderfrø
  • 0.25 ts spisskummen

Øvrige ingredienser

  • 4.00 bokser kokosmelk
  • 4.00 stk epleauberginer (delt i 8 båter)
  • 2.00 stk langbønner (delt i 4 cm lange biter)
  • 4.00 stk kaffirlimeblader (kuttet i tynne strimler)
  • 1.00 liten neve thaibasilikum
  • litt sukker
  • litt fiskesaus

En rik, oljete og sødmefull curry med mye kokos­melk. Passer godt til and, men oksekjøtt er også mye brukt.

Slik gjør du:

Currypaste

  • Kutt ingrediensene grovt og knus dem med krydderne til fin paste i en morter.
  • Har du ikke morter, kan hurtigmikser eller blender brukes.

Øvrige ingredienser

  • Ta av det øverste laget i kokosmelkboksene, kokoskremen, og ha det i en teflonkjele eller -panne. Kok kremen i cirka 15 minutter, til den skiller seg helt og kokosfettet kommer frem. Dette kan se rart ut, men får frem en nøttaktig smak. Ha i currypasten og fres i kokosfettet i minst fem minutter, eller til du lukter krydderet.
  • Tilsett resten av kokosmelken og la småkoke i minst 20 minutter til du har en tykk curry. Smak til med fiskesaus og sukker. Kok auberginer og bønner i curryen i et par minutter.
  • Salt entrecôten forsiktig, stek eller grill den, og la den hvile i fem minutter. Server curry, grønnsaker og entrecôte-skiver. Pynt med frisk thaibasilikum og finkuttede limeblader.