Gaeng paeneng neua
- 800.00 g entrecôte
Currypaste
- 50.00 g peanøtter
- 9.00 stk tørkede røde chili (bløtlagte og uten frø)
- 4.00 stk korianderrøtter (skrapt og vasket)
- 2.00 stk galangalrøtter, cirka 100 g (skrellet og kuttet i tynne skiver)
- 6.00 stk stilker sitrongress
- 3.00 stk hvitløksfedd
- 2.00 stk sjalottløk
- 0.50 ts ristet muskat (knust i morter)
- 0.50 ts korianderfrø
- 0.25 ts spisskummen
Øvrige ingredienser
- 4.00 bokser kokosmelk
- 4.00 stk epleauberginer (delt i 8 båter)
- 2.00 stk langbønner (delt i 4 cm lange biter)
- 4.00 stk kaffirlimeblader (kuttet i tynne strimler)
- 1.00 liten neve thaibasilikum
- litt sukker
- litt fiskesaus
En rik, oljete og sødmefull curry med mye kokosmelk. Passer godt til and, men oksekjøtt er også mye brukt.
Slik gjør du:
Currypaste
- Kutt ingrediensene grovt og knus dem med krydderne til fin paste i en morter.
- Har du ikke morter, kan hurtigmikser eller blender brukes.
Øvrige ingredienser
- Ta av det øverste laget i kokosmelkboksene, kokoskremen, og ha det i en teflonkjele eller -panne. Kok kremen i cirka 15 minutter, til den skiller seg helt og kokosfettet kommer frem. Dette kan se rart ut, men får frem en nøttaktig smak. Ha i currypasten og fres i kokosfettet i minst fem minutter, eller til du lukter krydderet.
- Tilsett resten av kokosmelken og la småkoke i minst 20 minutter til du har en tykk curry. Smak til med fiskesaus og sukker. Kok auberginer og bønner i curryen i et par minutter.
- Salt entrecôten forsiktig, stek eller grill den, og la den hvile i fem minutter. Server curry, grønnsaker og entrecôte-skiver. Pynt med frisk thaibasilikum og finkuttede limeblader.