Gaeng paa
- 4.00 stk små skogduer
- 2.00 stk grachai (villingefær)
- 2.00 stk jackfruktfrø
- 4.00 stk langbønner (kuttet i biter)
- litt ferske pepperkorn
- 1.00 liten neve hellig basilikum
- 1.00 l kyllingkraft
- litt fiskesaus
- 1.00 ss sukker
Currypaste
- 80.00 g galangal
- 100.00 g sitrongress
- 2.00 stk korianderrøtter
- 50.00 g grachai (villingefær)
- 1.00 stk sjalottløk
- 5.00 stk hvitløksfedd
- litt salt
- 10.00 stk røde chili uten frø
- 2.00 stk bird's eye chili uten frø
- litt olje til steking
Slik gjør du:
- Begynn med currypasten. Skrell galangal, sitrongress, løk, villingefær og korianderrot og skyll godt. Kutt mot fibrene i tynne skiver, slik at du ikke får tråder i curryen. Ha alle ingrediensene i en morter og knus til en fin paste.
- Fres pasten i litt olje og hell over kyllingkraften. Kok opp og la småkoke i cirka 10 minutter. Smak til med fiskesaus og sukker.
- Krydre duen med litt salt og pepper og stek rosagyllen i en panne.
- Ha strimlet villingefær, ferske pepperkorn, langbønner og jackfrukt i curryen og gi den et oppkok. En liten neve hellig basilikum vendes inn rett før servering.
- Legg det rosastekte kjøttet i curryen og server.