Rød currypaste
- 10.00 stk tørkede chili
- 50.00 g hvitløk
- 100.00 g galangalrot
- 150.00 g sitrongress
- 100.00 g sjalottløk
- zest fra 2 kaffirlime
- 1.00 ts korianderfrø
- 1.00 ts fersk gurkemeie
- 0.50 ts hvit pepper
Risboller
- 5.00 dl kokt jasminris
- 1.00 ss rød currypaste
- 1.00 ss ristet kokosmasse
- 2.00 ss tapioka-mel
- kaffirlime (skåret julienne)
- fiskesaus
- sukker
- salt
Til servering
- fritert risbolle
- stekt, fermentert rispølse (fås i asiatiske matbutikker)
- koriander
- ingefær
- sjalottløk
- peanøtter
- cha plu-blader
- syrlig mango
Slik gjør du:
Rød currypaste
- Bland alle ingrediensene i en hurtigmikser
Risboller
- Bland alt sammen og smak til med sukker, salt og fiskesaus.
- Lag boller av risen og friter risbollene i olje til de er sprø og gylne.
Til servering
- Finkutt ingefær, sjalottløk, ananas og mango.
- Vask og rens cha plu-bladene.
- Legg en skje av tilbehøret på bladene og plasser en curry-risbolle på toppen. Spis alt i en bit.