Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Sprøstekte curry-risboller - Khao tod

– Å koke ris kan være vanskelig
Oppskrift på curry-risboller

Oppskrift på curry-risboller

-
+

Rød currypaste

  • 10.00 stk tørkede chili
  • 50.00 g hvitløk
  • 100.00 g galangalrot
  • 150.00 g sitrongress
  • 100.00 g sjalottløk
  • zest fra 2 kaffirlime
  • 1.00 ts korianderfrø
  • 1.00 ts fersk gurkemeie
  • 0.50 ts hvit pepper

Risboller

  • 5.00 dl kokt jasminris
  • 1.00 ss rød currypaste
  • 1.00 ss ristet kokosmasse
  • 2.00 ss tapioka-mel
  • kaffirlime (skåret julienne)
  • fiskesaus
  • sukker
  • salt

Til servering

  • fritert risbolle
  • stekt, fermentert rispølse (fås i asiatiske matbutikker)
  • koriander
  • ingefær
  • sjalottløk
  • peanøtter
  • cha plu-blader
  • syrlig mango

Slik gjør du:

 

Rød currypaste

  • Bland alle ingrediensene i en hurtigmikser

 

Risboller

  • Bland alt sammen og smak til med sukker, salt og fiskesaus.
  • Lag boller av risen og friter risbollene i olje til de er sprø og gylne.

 

Til servering

  • Finkutt ingefær, sjalottløk, ananas og mango.
  • Vask og rens cha plu-bladene.
  • Legg en skje av tilbehøret på bladene og plasser en curry-risbolle på toppen. Spis alt i en bit.