Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

To for én

Plukkfisk med sennepsmør

To retter i én: stekt torsk og plukkfisk
Oppskrift på plukkfisk

Oppskrift på plukkfisk

-
+

Plukkfisk

  • 4.00 porsjoner kokt torsk eller annen hvit fisk
  • 8.00 stk små kokte poteter fra dagen før
  • 0.50 stk purre, i skiver
  • 3.00 stk gulrøtter, i små terninger
  • 3.00 dl frosne erter
  • 1.00 stilk stangselleri
  • 2.00 stk kokte egg, i små terninger
  • 5.00 dl hvit saus
  • saft av 1/2 sitron
  • persille, hakket
  • sennepsmør

Hvit saus

  • 25.00 g saltet meierismør
  • 25.00 g hvetemel
  • 1.00 stk gul løk, finhakket
  • 5.00 dl h-melk
  • 0.50 ts muskatnøtt
  • salt og pepper

Sennepsmør

  • 6.00 ss saltet smør
  • 2.00 ss grov sennep
  • saft av 0,5 sitron
  • persille, hakket
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Plukk fiskekjøttet fritt for skinn og ben og del i biter med en gaffel.
  • Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
  • Del potetene i biter.
  • Varm opp den hvite sausen.
  • Mos potetene lett i sausen, vend inn grønnsaker, fisk og egg.
  • Smak til med salt, pepper og sitron.
  • Serveres med sennepsmør og hakket persille.

Hvit saus

  • Smelt smør, fres løken blank. Ha i mel og visp godt sammen. Fres alt på lav temperatur i noen minutter.
  • Varm opp melk og ha den i litt og litt.
  • Pisk underveis og la sausen få et oppkok mellom hver gang.
  • La den småkoke i minimum 30 minutter.
  • Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Sennepsmør

  • Kok opp smøret, tilsett sennep og hakket persille.
  • Smak til med salt, pepper og sitron.