Plukkfisk
- 4.00 porsjoner kokt torsk eller annen hvit fisk
- 8.00 stk små kokte poteter fra dagen før
- 0.50 stk purre, i skiver
- 3.00 stk gulrøtter, i små terninger
- 3.00 dl frosne erter
- 1.00 stilk stangselleri
- 2.00 stk kokte egg, i små terninger
- 5.00 dl hvit saus
- saft av 1/2 sitron
- persille, hakket
- sennepsmør
Hvit saus
- 25.00 g saltet meierismør
- 25.00 g hvetemel
- 1.00 stk gul løk, finhakket
- 5.00 dl h-melk
- 0.50 ts muskatnøtt
- salt og pepper
Sennepsmør
- 6.00 ss saltet smør
- 2.00 ss grov sennep
- saft av 0,5 sitron
- persille, hakket
- salt og pepper
Slik gjør du
- Plukk fiskekjøttet fritt for skinn og ben og del i biter med en gaffel.
- Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
- Del potetene i biter.
- Varm opp den hvite sausen.
- Mos potetene lett i sausen, vend inn grønnsaker, fisk og egg.
- Smak til med salt, pepper og sitron.
- Serveres med sennepsmør og hakket persille.
Hvit saus
- Smelt smør, fres løken blank. Ha i mel og visp godt sammen. Fres alt på lav temperatur i noen minutter.
- Varm opp melk og ha den i litt og litt.
- Pisk underveis og la sausen få et oppkok mellom hver gang.
- La den småkoke i minimum 30 minutter.
- Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
Sennepsmør
- Kok opp smøret, tilsett sennep og hakket persille.
- Smak til med salt, pepper og sitron.