Kjøttpudding
- 600.00 g oksekjøttdeig
- 400.00 g svinekjøttdeig
- 2.00 stk gul løk, finhakket
- 2.00 ss grov sennep
- 8.00 ss brødrasp
- 1.00 ts malt muskat
- 1.00 ts pepper
- 1.50 ss salt
- 2.00 dl melk
- 2.00 stk egg
- 2.00 dl kokte erter
Karamellisert løk
- 2.00 stk store løk
- 50.00 g saltet meierismør
- 3.00 ss rapsolje
- salt og pepper
- saft av 1/2 sitron
- 2.00 ss gressløk, finhakket
- 2.00 dl kokte erter
Brun saus
- 30.00 g meierismør
- 2.00 ss hvetemel
- 5.00 dl varm brun oksekraft eller buljong
- 2.00 ss gul løk, finhakket
- salt og pepper
Slik gjør du
- Kjøttdeig, krydder, løk og brødrasp kjøres sammen i en eltebolle i to minutter. Tilsett melk og egg litt etter litt.
- Vend inn erter i halve farsen, resten av farsen kan brukes til fylt hodekål senere i uken – se oppskrift på fylt hodekål.
- Legg i smurte brødformer. Stek i vannbad i ovnen på 180 grader i en time.
- Serveres med karamellisert løk, kokte poteter, erter og brun saus.
Karamellisert løk
- Rens og skjær løk i passe tykke skiver. Stek i en tørr panne på høy varme, slik at den blir karamellisert. Skru ned varmen og ha i litt olje og smør. La putre til løken er mør og god.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett kokte erter og finhakket gressløk.
Brun saus
- Rens og finhakk løk.
- Lag en mørk jevning av smør og mel, rør hele tiden så det ikke brenner seg.
- Rør inn den varme kraften, litt etter litt, ha i løk og kok i 30 minutter.
- Smak til med salt og pepper.