Fried rice med kylling og reker
- 6.00 dl kokt villris
- 1.00 grønn paprika i strimler
- 0.50 purreløk i strimler
- 200.00 g pak choikål i strimler
- 400.00 g kylling i biter
- 50.00 g bønnespirer
- 2.00 egg
- 100.00 g reker
- olje til steking
Marinade
- 2.00 dl grovhakket ingefær
- 1.00 dl rapsolje
- 1.00 dl vann
- 1.00 ss honning
- 4.00 ss sitronsaft
- 0.50 ss salt
Slik gjør du
Bland ingrediensene til marinaden med blender eller stavmikser.
Fres kyllingen i panne på høy varme. Tilsett de strimlede grønnsakene når den begynner å få farge. Vend godt om, tilsett villris og fres videre på middels varme. Legg i bønnespirene og hell over marinaden. Knekk to egg i pannen, bland i rekene og rør. Server med fiskesaus og litt sambal oelek.