Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Treningsmat

Fried rice med kylling og reker

Oppskrift på fried rice med kylling og reker av Jonas Lundgren

Oppskrift på fried rice med kylling og reker av Jonas Lundgren

-
+

Fried rice med kylling og reker

  • 6.00 dl kokt villris
  • 1.00 grønn paprika i strimler
  • 0.50 purreløk i strimler
  • 200.00 g pak choikål i strimler
  • 400.00 g kylling i biter
  • 50.00 g bønnespirer
  • 2.00 egg
  • 100.00 g reker
  • olje til steking

Marinade

  • 2.00 dl grovhakket ingefær
  • 1.00 dl rapsolje
  • 1.00 dl vann
  • 1.00 ss honning
  • 4.00 ss sitronsaft
  • 0.50 ss salt

Slik gjør du

Bland ingrediensene til marinaden med blender eller stavmikser.

Fres kyllingen i panne på høy varme. Tilsett de strimlede grønnsakene når den begynner å få farge. Vend godt om, tilsett villris og fres videre på middels varme. Legg i bønnespirene og hell over marinaden. Knekk to egg i pannen, bland i rekene og rør. Server med fiskesaus og litt sambal oelek.