Pizzadeig
- 25.00 g gjær
- 2.50 dl romtemperert vann
- 150.00 g italiensk durumhvetemel
- 250.00 g fullkornsmel (grahamsmel, kamutmel, emmermel eller dinkelmel)
- 1.00 ts salt
Tomatsaus
- 1.00 gul løk
- 1.00 hvitløksbåt
- 1.00 ss extra virgin olivenolje
- 1.00 boks tomater
- 100.00 g semitørkede tomater
- havsalt og nymalt svart pepper
Pizzafyll
- 100.00 g skivet mozzarella
- 4.00 tomater
- 12.00 skiver bresaola (italiensk lufttørket oksekjøtt)
- 100.00 g svart oliventapenade
- 12.00 blader basilikum
Pizzadeig
Smuldre gjær i 0,5 dl vann til det løser seg. Bland i 2 ss durumhvetemel. La gjære under et håndkle i én time.
Bland deigen med resten av melet (som saltet er blandet i) og resten av vannet. Kna godt i kjøkkenmaskin eller med nevene til du får en blank og smidig deig. Del deigen i fire deler.
Tomatsaus
Hakk løk og hvitløk og stek i olje til den er blank og myk. Tilsett bokstomatene og 1 ts salt. La sausen putre i fem minutter. Tilsett de halvtørkede tomatene, miks sausen og smak til med salt og pepper.
Pizzafyll
Kjevle ut de fire deigene i runde, tynne bunner. Fordel tomatsausen. Fordel osten utover pizzaen. Skjær tomatene i tynne skiver og legg dem på osten.
Stek pizzaene på 230 grader i tolv minutter. Ta dem ut og fordel bresaola, tapenade og basilikum på toppen.
Kjevle ut de fire deigene i runde, tynne bunner. Fordel tomatsausen. Fordel osten utover pizzaen. Skjær tomatene i tynne skiver og legg dem på osten.
Stek pizzaene på 230 grader i tolv minutter. Ta dem ut og fordel bresaola, tapenade og basilikum på toppen.