Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Treningsmat

Italiensk fullkornspizza

Oppskrift på sunn pizza med fullkorn av Jonas Lundgren

Oppskrift på sunn pizza med fullkorn av Jonas Lundgren

-
+

Pizzadeig

  • 25.00 g gjær
  • 2.50 dl romtemperert vann
  • 150.00 g italiensk durumhvetemel
  • 250.00 g fullkornsmel (grahamsmel, kamutmel, emmermel eller dinkelmel)
  • 1.00 ts salt

Tomatsaus

  • 1.00 gul løk
  • 1.00 hvitløksbåt
  • 1.00 ss extra virgin olivenolje
  • 1.00 boks tomater
  • 100.00 g semitørkede tomater
  • havsalt og nymalt svart pepper

Pizzafyll

  • 100.00 g skivet mozzarella
  • 4.00 tomater
  • 12.00 skiver bresaola (italiensk lufttørket oksekjøtt)
  • 100.00 g svart oliventapenade
  • 12.00 blader basilikum

Pizzadeig

Smuldre gjær i 0,5 dl vann til det løser seg. Bland i 2 ss durumhvetemel. La gjære under et håndkle i én time.

Bland deigen med resten av melet (som saltet er blandet i) og resten av vannet. Kna godt i kjøkkenmaskin eller med nevene til du får en blank og smidig deig. Del deigen i fire deler.

Tomatsaus

Hakk løk og hvitløk og stek i olje til den er blank og myk. Tilsett bokstomatene og 1 ts salt. La sausen putre i fem minutter. Tilsett de halvtørkede tomatene, miks sausen og smak til med salt og pepper.

Pizzafyll

Kjevle ut de fire deigene i runde, tynne bunner. Fordel tomatsausen. Fordel osten utover pizzaen. Skjær tomatene i tynne skiver og legg dem på osten.

Stek pizzaene på 230 grader i tolv minutter. Ta dem ut og fordel bresaola, tapenade og basilikum på toppen.

Kjevle ut de fire deigene i runde, tynne bunner. Fordel tomatsausen. Fordel osten utover pizzaen. Skjær tomatene i tynne skiver og legg dem på osten.

Stek pizzaene på 230 grader i tolv minutter. Ta dem ut og fordel bresaola, tapenade og basilikum på toppen.