Trifle
- 500.00 g Plommer
- 200.00 g Sukker
- 1.00 stk Pakke amarettikjeks
- 1.00 stk Beger seterrømme
- Brandy
- 2.00 ss Kirsebær, enten tørkede eller coctailbær, til pynt
- 2.00 ss Revet, mørk sjokolade til pynt
- 2.00 ss Hakkede mandler, til pynt
Sabayonesaus
- 6.00 stk Eggeplommer
- 2.00 dl Dessertvin
- 100.00 g Sukker
Trifle betyr bagatell på engelsk. Men denne desserten er langt fra bagatellmessig
Skjær steinen ut av plommene og kok dem med sukker i 40 minutter på lav varme. Avkjøl.
Pisk rømmen stiv.
Legg amarettokjeks i brandy så de trekker til seg væsken.
Legg plommekompott, rømme og kjeks lagvis i store glass eller en vakker bolle.
Først et lag med plommer, så kjeks, deretter rømme. Så et nytt lag av hver av de tre.
Topp med et lag varm sabayone til slutt og pynt med sjokolade, hakket mandel og kirsebær.
Ha alle ingrediensene i en bolle over en kjele med kokende vann.
Visp blandingen til den når 75 grader.
Fjern bollen fra varmen og pisk til blandingen er kald og tjukk.