Dagens Næringsliv
Åpne i appen
Åpne
Mammas brownie
Åshild Lerbak
David B. Torch
Brownies
-
200
g
meierismør
-
4
ss
kakao
-
3
dl
sukker
-
1
ts
salt
-
1
ss
espressokaffe
-
1.5
dl
hvetemel
-
2
stk
egg
-
2
never ristede hasselnøtter (ristes i ovn på 160 grader i 7–10 minutter)
Sjokolade ganache
-
200
g
mørk sjokolade i biter
-
1
dl
fløte
-
150
g
smør
Slik gjør du
- Finn frem en 18 eller 20 centimeter rund kakeform.
- Smelt smøret, bland det tørre og rør sammen med smøret. Ha til slutt i ett og ett egg, og bland inn nøttene.
- Ha over i kakeformen og stek kaken ved 170 grader i 20 minutter.
Sjokolade ganache
- Kok opp fløten. Hell den over sjokoladen og kjør med stavmikser. Når massen holder 38 grader kjøres smøret inn med stavmikseren.
- La ganachen stå romtemperert i en times tid. Du kan helle den over på et brett for å kjøle den ned raskere.
- Ha ganachen i en sprøytepose og pynt den avkjølte kaken med sjokoladetopper.
- Vil du også ha på hvit sjokoladeganache? Bruk samme oppskrift som med mørk, men tilsett 30 gram ekstra hvit sjokolade.
- Server brownien som den er, eller med peanøtter, marshmallows, konfekt og makroner.