Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Trøstemat

Mammas brownie

Trøstemat: Konditoren pøser på med alt som er godt

-
+

Brownies

  • 200 g meierismør
  • 4 ss kakao
  • 3 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss espressokaffe
  • 1.5 dl hvetemel
  • 2 stk egg
  • 2 never ristede hasselnøtter (ristes i ovn på 160 grader i 7–10 minutter)

Sjokolade ganache

  • 200 g mørk sjokolade i biter
  • 1 dl fløte
  • 150 g smør

Slik gjør du

  • Finn frem en 18 eller 20 centimeter rund kakeform.
  • Smelt smøret, bland det tørre og rør sammen med smøret. Ha til slutt i ett og ett egg, og bland inn nøttene.
  • Ha over i kakeformen og stek kaken ved 170 grader i 20 minutter.

Sjokolade ganache

  • Kok opp fløten. Hell den over sjokoladen og kjør med stavmikser. Når massen holder 38 grader kjøres smøret inn med stavmikseren.
  • La ganachen stå romtemperert i en times tid. Du kan helle den over på et brett for å kjøle den ned raskere.
  • Ha ganachen i en sprøytepose og pynt den avkjølte kaken med sjokoladetopper.
  • Vil du også ha på hvit sjokoladeganache? Bruk samme oppskrift som med mørk, men tilsett 30 gram ekstra hvit sjokolade.
  • Server brownien som den er, eller med peanøtter, marshmallows, konfekt og makroner.