Dumplings med svinekjøttdeig og reker
- 400 g svinekjøttdeig
- 100 g reker i lake
- 2 ss soppsoya
- 1 ss fiskesaus
- 1 ss Chiu Chow chiliolje (fås i asiatiske matvarebutikker)
- 1 dl vann
- 2 stilker vårløk
- 1 stk rød chili
- 1 liten knoll ingefær
- 1 pk. wonton-ark (fås i asiatiske matvarebutikker)
- 1 stk egg
Saus
- 2 ss soppsoya
- 2 ts Chiu Chow chiliolje
- 4 ss riseddik
- 2 ts søt soya
- 2 ts sesamfrø
Slik gjør du
- Grovhakk rekene og bland med kjøttdeig i en bolle.
- Bland inn soppsoya, fiskesaus, chiliolje og vann.
- Finhakk vårløk, ingefær og chili og bland det godt inn i fyllet.
- Stek en liten «prøvekake» i en stekepanne med litt olje for å sjekke at fyllet er smakt opp riktig. Smak til om nødvendig.
- Rør sammen egget i en liten bolle.
- Legg wonton-arkene utover kjøkkenbenken og pensle med egg rundt kantene.
- Fyll dem med en god teskje wonton-fyll og brett arket i to, slik at det blir en trekant.
- Pensle den ene spisse enden med egg og lim sammen med den andre spisse enden.
- Legg wontonene i bambuskurver og damp over en kjele med kokende vann i tre–fire minutter.
Saus
- Bland alt det våte.
- Rist sesamfrøene lett i en tørr stekepanne og rør inn i sausen.
- Server dumplingene varme med saus og topping av tynnskåret chili og vårløk, og koriander.