Dag 1
Med tørrgjær:
- Lag en fordeig ved å blande alle ingrediensene sammen.
- Hvis du bruker tørrgjær: Dekk røren til og la den heve på kjøkkenbenken. Når den har vokst seg dobbelt så stor (2-4 timer), sett i kjøleskapet.
Eller:
- Mat surdeigen din: Bland 1 ts surdeigsstarter med 100 g mel og 100 g vann og la stå i 6-10 timer avhengig av temperatur på kjøkkenet og hvor aktiv surdeigsstarteren er.
Dag 2:
- Bland sammen kefir, melk, eggeplommer, fordeig og hvetemel i en stor bolle.
- La stå på benken i 45 minutter.
- Tilsett salt og smeltet smør.
- La blandingen stå på kjøkkenbenken hele dagen for å heve, eller legg den i en kjølebag med nok fryseelementer til å holde deigen nedkjølt på 10-12 grader over natten.
Dag 3:
- Visp eggehvitene stive med 50g sukker.
- Bland dette inn i deigen
- Stek vaflene i belgisk vaffeljern.
- Stek gjerne opp hele deigen, kjøl ned og legg matpapir mellom hver vaffel. Frys ned det du ikke spiser. De passer utmerket i brødristeren på lav temperatur til frokost midt i uken. De kan også kjøres på tinemodus i mikrobølgeovnen.
- Om du ønsker en søtere vaffel kan du tilsette mer sukker når du tilsetter eggehvitene til slutt, eller du kan strø sukker rett på deigen i vaffeljernet for å få en knasende effekt. Du behøver ikke smøre vaffeljernet.