Guacamole
- 2.5 avokado
- 0.5 busk koriander
- 1.5 fedd hvitløk
- chili etter eget ønske
- lime
- 1 ss eddik (en hemmelig ingrediens)
- salt og pepper
Mangosalsa
- 2 mango
- 2 lime (saften)
- 1 busk koriander
- 0.5 rødløk
- chili (etter ønske)
Cashewkrem (rømme-erstatning)
- 1 pakke cashewnøtter
- 1 sitron (saften)
- 1 ts eddik
- 1 finger ingefær
- salt og pepper
«Kjøttet»
- chili etter eget ønske
- 3 stk hvitløksfedd
- 1 stk løk
- 3 stk sopp
- 2 pakker moste tomater
- 1 pakke svarte kidneybønner
- paprikakrydder
- spisskummin
- koriander
- mørk sjokolade
Grønnkålguden
- 1 pakke grønnkål
- 0.5 lime (saften)
- chili (etter ønske)
- honning/sirup
Søtpotet og rødbeter i båter
- 2 store søtpotet
- 1 stor rødbet
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss olje
- lime (saften)
- soyasaus (en skvett)
- chili (etter ønske)
Lefser
- 3 dl linser
- 1 ts salt
Slik gjør du
Guacamole:
- Bland avokadoer, en halv busk koriander, et par fedd hvitløk og chili etter ønske.
- Skvis inn en lime og litt eddik (1 ss, en hemmelig ingrediens)
- Krydre med salt og pepper.
Mangosalsa:
- Kutt opp mangoen i små terninger og bland med saften av to lime, en hel busk fersk koriander, en halv finhakket rødløk og fersk chili etter ønske.
Cashewkrem (rømme-erstatning):
- Bløtlegg en pakke cashewnøtter i varmt vann, minst 30 min.
- Smak til med sitronsaft, litt vann og kjør i blenderen.
- Tilsett salt, 1 ts eddik og en finger ingefær. Blend igjen.
«Kjøttet»:
- Stek litt chili, tre hvitløkfedd og en løk.
- Hiv oppi tre sopp når det begynner å bli deilig.
- Tilsett to pakker moste tomater pluss en pakke kidneybønner.
- Mos dette grovt sammen før du tilsetter to pakker med svarte kidneybønner.
- Krydre med mye spisskummen, koriander og paprikakrydder.
- La det putre så lenge som mulig.
- Ønsker du å være ekstra fancy, så hiver du oppi litt mørk sjokolade på slutten.
Grønnkålguden:
- Hiv en pakke grønnkål uten stilk oppi en bolle.
- Skvis en halv lime, hakket chili og litt honning/sirup og salt.
- Stekes i ovnen til de blir sprø.
Søtpotet og rødbeter i båter:
- Kutt opp to store søtpoteter og en stor rødbet i terninger, og legg i ildfast form.
- Hell på marinade av to hvitløkfedd, to ss olje, saften av en lime, en skvett soyasaus og chili etter ønske.
- Stek på 200 grader til gjennomstekt.
Lefser:
- Skyll og bløtlegg 3 dl linser i 6 dl vann over natten (minst 6 timer). Hell både vann og linser over i en blender, tilsett 1 ts salt og kjør i vei.
- (Viktig: Vannet som linsene ligger i, må være med i blenderen, ikke skyll).
- Blend til det har blitt en jevn masse. Stekes i stekepanne.