Tomatiserte grønnsaker
- halvparten av tomatsausen fra forrige oppskrift
- 1.00 stor kepaløk, finhakket
- 1.00 grønn chili, finhakket
- 2.00 auberginer, i terninger
- 2.00 paprika, i strimler
- 5.00 champignoner, i terninger
- 1.00 bunt vårløk, i skiver
- 1.00 ts paprikapulver
- 1.00 ts kanel
- 1.00 ts allehånde
- 1.00 ts kummen
- 1.00 potte koriander, hakket
- rapsolje
- salt og pepper
Potetkrem
- 2.00 kg mandelpoteter, skrellede
- 7.00 dl melk
- 3.00 dl fløte
- 50.00 g smør
- 5.00 hvitløksfedd
- 10.00 kvister timian
- 5.00 ss muskat
- 100.00 g ost
- salt
Morneysaus
- 25.00 g smør
- 25.00 g mel
- 5.00 dl h-melk
- 250.00 g Jarlsbergost
- 1.00 ts muskat
Slik gjør du:
Tomatiserte grønnsaker
Stek alle grønnsakene i olje sammen med krydderne. Ha i tomatsausen og kok opp, smak til med salt og pepper.
Potetkrem
Varm smør, fløte og melk med hvitløk og timian. Sil av og rør inn i varme poteter. Smak til med salt og pepper.
Morneysaus
Smelt smøret. Ha i mel, visp godt sammen og fres på lav temperatur i noen minutter. Ha i litt og litt av den varme melken. Pisk underveis. La sausen få et oppkok mellom hver gang, og la den småkoke i minimum ti minutter. Riv osten og ha den i. La smelte under omrøring. Smak til med salt, pepper og muskat. Avkjøles.
Legg alt lag på lag i en ildfast form til den er toppet, riv over litt jarlsbergost. Stek i forvarmet ovn på 200 grader i cirka 30–40 minutter. Topp med crème fraîche og revet parmesan. Server gjerne en god salat til – med tomater, oliven og fetaost.