Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

vegetarmat

Blomkål-«kyllingvinger»

Lær å lage veganske «kyllingvinger»
Oppskrift på blomkål-«kyllingvinger»

Oppskrift på blomkål-«kyllingvinger»

-
+

Blomkål-«kyllingvinger»

  • 1.00 stort blomkålhode
  • 150.00 g hvetemel
  • 300.00 ml plantebasert melk
  • 1.00 ts løkpulver
  • 1.00 ts malt spisskummen
  • 1.00 ts paprika
  • 0.50 ts salt
  • 0.25 ts svart pepper
  • 100.00 g paneringsmel
  • 120.00 g plantebasert smør
  • 200.00 g buffalo hot sauce

Ranch-dressing

  • 150.00 g cashewnøtter
  • 150.00 ml plantebasert melk
  • 1.00 ss sitronsaft
  • 2.00 ts hvitløkspulver
  • 0.75 ts salt
  • 0.25 ts svart pepper
  • en håndfull frisk persille
  • 4.00 stk gressløk

Slik gjør du

  • Varm ovnen til 180 grader. Legg bakepapir på to stekebrett, sett en liten gryte med kokende vann på høy varme og finn frem en kjøkkenmaskin eller blender.
  • Ha cashewnøttene i gryten med kokende vann og kok i 15 minutter, hell av og skyll under kaldt vann for å kjøle dem ned litt.
  • Imens, del blomkålen i buketter og skjær stilken i små munnfullstore biter.
  • Ha melet, plantebasert melk, hvitløk-, løk- og paprikapulver, spisskummen, salt og pepper i en bolle og visp til en røre. Ha paneringsmel i en annen bolle og gni dem mellom tommel og fingre slik at du får enda mindre smuler.
  • Ha blomkålbitene i røren og dekk dem helt. Ha dem så i smulene, noen få om gangen, til de er heldekket. Spre så bitene på stekebrettene og stek dem i 20 minutter.
  • Imens, smelt smøret i mikrobølgeovn og rør inn buffalo hot sauce.
  • Ta brettene ut av ovnen etter 20 minutter, hell over den sterke sausen og rull blomkålbitene rundt slik at de igjen dekkes helt. Sett brettene i ovnen igjen i 20–25 minutter, til en skap kniv glir glatt gjennom blomkålen og utsiden er gyllenbrun og sprø. Ta ut av ovnen.

Ranch-dressing

  • Mens blomkålen steker, ha alle ingrediensene til ranchdressingen, minus de friske urtene, i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør i ett til to minutter til alt er kremete og glatt. Ha i en serveringsskål. Finhakk persille og gressløk og rør mesteparten inn i dressingen. Spar litt til pynt.
  • Server blomkålvingene mens de ennå er varme, på et fat, pyntet med resten av urtene og med ranchdressing ved siden av.