Blomkål-«kyllingvinger»
- 1.00 stort blomkålhode
- 150.00 g hvetemel
- 300.00 ml plantebasert melk
- 1.00 ts løkpulver
- 1.00 ts malt spisskummen
- 1.00 ts paprika
- 0.50 ts salt
- 0.25 ts svart pepper
- 100.00 g paneringsmel
- 120.00 g plantebasert smør
- 200.00 g buffalo hot sauce
Ranch-dressing
- 150.00 g cashewnøtter
- 150.00 ml plantebasert melk
- 1.00 ss sitronsaft
- 2.00 ts hvitløkspulver
- 0.75 ts salt
- 0.25 ts svart pepper
- en håndfull frisk persille
- 4.00 stk gressløk
Slik gjør du
- Varm ovnen til 180 grader. Legg bakepapir på to stekebrett, sett en liten gryte med kokende vann på høy varme og finn frem en kjøkkenmaskin eller blender.
- Ha cashewnøttene i gryten med kokende vann og kok i 15 minutter, hell av og skyll under kaldt vann for å kjøle dem ned litt.
- Imens, del blomkålen i buketter og skjær stilken i små munnfullstore biter.
- Ha melet, plantebasert melk, hvitløk-, løk- og paprikapulver, spisskummen, salt og pepper i en bolle og visp til en røre. Ha paneringsmel i en annen bolle og gni dem mellom tommel og fingre slik at du får enda mindre smuler.
- Ha blomkålbitene i røren og dekk dem helt. Ha dem så i smulene, noen få om gangen, til de er heldekket. Spre så bitene på stekebrettene og stek dem i 20 minutter.
- Imens, smelt smøret i mikrobølgeovn og rør inn buffalo hot sauce.
- Ta brettene ut av ovnen etter 20 minutter, hell over den sterke sausen og rull blomkålbitene rundt slik at de igjen dekkes helt. Sett brettene i ovnen igjen i 20–25 minutter, til en skap kniv glir glatt gjennom blomkålen og utsiden er gyllenbrun og sprø. Ta ut av ovnen.
Ranch-dressing
- Mens blomkålen steker, ha alle ingrediensene til ranchdressingen, minus de friske urtene, i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør i ett til to minutter til alt er kremete og glatt. Ha i en serveringsskål. Finhakk persille og gressløk og rør mesteparten inn i dressingen. Spar litt til pynt.
- Server blomkålvingene mens de ennå er varme, på et fat, pyntet med resten av urtene og med ranchdressing ved siden av.