Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vegetar

Kremet vegetarlasagne

Vegetarmat på menyen
Oppskrift på vegetarlasagne

Oppskrift på vegetarlasagne

-
+

Tomatsaus

  • 1 stk gul løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 stk stor gulrot
  • 1 stk boks grønne linser
  • 10 stk soltørkede tomater i olje
  • 1 stk boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl grønnsaksbuljong / kraft
  • 2 dl melk
  • 1 ts balsamicoeddik
  • salt og pepper

Hvit saus

  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 2 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 30 g cheddar
  • en raus neve frisk oregano
  • salt og pepper

Lasagne

  • Smør til å smøre ildfast form
  • 8 stk lasagneplater
  • 100 g cheddar
  • salt og pepper
  • olje til steking

Slik gjør du:


Tomatsaus

  • Finhakk løk og hvitløk og riv gulroten.
  • Hell av laken på linsene, skyll i kaldt vann, la vannet renne godt av.
  • Del de soltørkede tomatene i mindre biter.
  • Varm olje i en kjele, og stek løken til den er myk og blank.
  • Tilsett hvitløk og gulrot og fres i noen minutter.
  • Ha i linser, hermetiske tomater, tomatpuré, grønnsaksbuljong, melk, balsamicoeddik og soltørkede tomater.
  • La alt småkoke uten lokk i 20-30 minutter til det tykner.
  • Smak til med salt og pepper.

Hvit saus

  • Smelt smøret i en kjele.
  • Tilsett mel og visp det godt inn.
  • Ha i melk og fløte og kok opp under stadig omrøring til du får en glatt og jevn saus.
  • Ta kjelen av kokeplaten og tilsett revet cheddar.
  • Smak til med grovhakket oregano, salt og pepper.

Lasagne

  • Smør en ildfast form med smør.
  • Legg et lag med lasagneplater i bunnen.
  • Fortsett deretter med et lag tomatsaus, etterfulgt av hvit saus.
  • Fortsett slik til all sausen er brukt opp.
  • Topp lasagnen med revet cheddar.
  • Stek i ovnen på 220 grader i cirka 25 minutter.
Vegetarmat på menyen