Tomatsaus
- 1 stk gul løk
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 stk stor gulrot
- 1 stk boks grønne linser
- 10 stk soltørkede tomater i olje
- 1 stk boks hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- 2 dl grønnsaksbuljong / kraft
- 2 dl melk
- 1 ts balsamicoeddik
- salt og pepper
Hvit saus
- 50 g smør
- 50 g hvetemel
- 2 dl melk
- 3 dl fløte
- 30 g cheddar
- en raus neve frisk oregano
- salt og pepper
Lasagne
- Smør til å smøre ildfast form
- 8 stk lasagneplater
- 100 g cheddar
- salt og pepper
- olje til steking
Slik gjør du:
Tomatsaus
- Finhakk løk og hvitløk og riv gulroten.
- Hell av laken på linsene, skyll i kaldt vann, la vannet renne godt av.
- Del de soltørkede tomatene i mindre biter.
- Varm olje i en kjele, og stek løken til den er myk og blank.
- Tilsett hvitløk og gulrot og fres i noen minutter.
- Ha i linser, hermetiske tomater, tomatpuré, grønnsaksbuljong, melk, balsamicoeddik og soltørkede tomater.
- La alt småkoke uten lokk i 20-30 minutter til det tykner.
- Smak til med salt og pepper.
Hvit saus
- Smelt smøret i en kjele.
- Tilsett mel og visp det godt inn.
- Ha i melk og fløte og kok opp under stadig omrøring til du får en glatt og jevn saus.
- Ta kjelen av kokeplaten og tilsett revet cheddar.
- Smak til med grovhakket oregano, salt og pepper.
Lasagne
- Smør en ildfast form med smør.
- Legg et lag med lasagneplater i bunnen.
- Fortsett deretter med et lag tomatsaus, etterfulgt av hvit saus.
- Fortsett slik til all sausen er brukt opp.
- Topp lasagnen med revet cheddar.
- Stek i ovnen på 220 grader i cirka 25 minutter.