Burger
- 3.00 kg Rødbeter
- 3.00 dl epleedikk
- 6.00 ts salt
Estragonmajones
- 2.00 egg
- 2.00 ss eple
- 1.00 ts salt
- 10.00 stilker estragon
- 2.50 dl solsikkeolje
Røde burgerbrød (12 stk)
- 7.50 dl melk
- 3.00 dl yoghurt
- 3.00 ss sukker
- 2.50 ts salt
- 1.00 pk gjær, fersk
- 1.50 kg hvetemel
- 150.00 g smør, kaldt i terninger
- 250.00 g rødbetepuré (kokte rødbeter som er kjørt i blender)
Kok rødbetene og riv dem på et godt gammeldags rivjern. Tilsett en god epleeddik og smak til med salt.
Kjør alle ingrediensene til majonesen, utenom olje, i en blender, og spe væsken med olje til den blir tykk som en majones. Sjekk at det er nok salt!
Elt ingrediensene til burgerbrødene sammen i maskin, men ha smøret i til slutt. Elt så med økt hastighet til smøret er blandet inn i deigen. Hev i bollen i 30 til 45 minutter, til den er blitt dobbel størrelse. Del deigen opp, bak ut på silikonmatter og strø sesamfrø på toppen. Stek i ovnen på cirka 225 grader i 10–12 minutter.
Del de ferdige brødene i to og smør begge sider med urtemajones. Legg på salat og revede rødbeter, og topp med karse og ostechips.