Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vegetarmat

Norð & natts «Dratt Bete Burger»

-
+

Burger

  • 3.00 kg Rødbeter
  • 3.00 dl epleedikk
  • 6.00 ts salt

Estragonmajones

  • 2.00 egg
  • 2.00 ss eple
  • 1.00 ts salt
  • 10.00 stilker estragon
  • 2.50 dl solsikkeolje

Røde burgerbrød (12 stk)

  • 7.50 dl melk
  • 3.00 dl yoghurt
  • 3.00 ss sukker
  • 2.50 ts salt
  • 1.00 pk gjær, fersk
  • 1.50 kg hvetemel
  • 150.00 g smør, kaldt i terninger
  • 250.00 g rødbetepuré (kokte rødbeter som er kjørt i blender)

Kok rødbetene og riv dem på et godt gammeldags rivjern. Tilsett en god epleeddik og smak til med salt.

Kjør alle ingrediensene til majonesen, utenom olje, i en blender, og spe væsken med olje til den blir tykk som en majones. Sjekk at det er nok salt!

Elt ingrediensene til burgerbrødene sammen i maskin, men ha smøret i til slutt. Elt så med økt hastighet til smøret er blandet inn i deigen. Hev i bollen i 30 til 45 minutter, til den er blitt dobbel størrelse. Del deigen opp, bak ut på silikonmatter og strø sesamfrø på toppen. Stek i ovnen på cirka 225 grader i 10–12 minutter.

Del de ferdige brødene i to og smør begge sider med urtemajones. Legg på salat og revede rødbeter, og topp med karse og ostechips.