Thaisalat med mango og currykokosdressing
- 2 håndfuller grønn salatblanding
- 1.00 stk avokado i skiver
- 0.50 stk mango i skiver (eller mer, om du vil)
- 1.00 stk vårløk, finhakket
- 2.00 ss tørristede peanøtter
- Frisk koriander
- Valgfritt: 200 gram naturell tofu, stekt i panne eller bakt i ovn
Kokos- og currydressing
- 2.50 dl ren kokosmelk (ikke light)
- 2.00 ss peanøttsmør
- 2.00 ts currypaste
- 1 lime, presset
Slik gjør du
Du kan, om du vil, kjøre alle ingrediensene til dressingen i en blender eller stavmikser, men jeg visper dem bare sammen for hånd, det går helt fint. Sett den kaldt så lenge du har tid til å la den stå i fred.
Vask og gjør klar salatingrediensene, og bland dem sammen enten i en serveringsbolle eller porsjonsfat. Strø frisk koriander og peanøtter over til slutt, og server med dressing. Masse dressing!
Les mer om Mia Frogners kokebok Grønn Bonanza