Burger:
- Ha kjøttdeig i en stor bolle sammen med raspet geitost, knuste enebær, salt og pepper etter smak. Bland alt med hendene og form deigen til fire boller, som du klemmer flate. Legg burgerne i kjøleskapet til du skal steke dem.
- Stek burgerne i en stekepanne på hver side, til de er gjennomstekte. Server gjerne med hjemmelagde hamburgerbrød, sprøstekte baconskiver, ketchup, sennep, salat og rømme.
Hamburgerbrød:
- En porsjon gir cirka 20 burgerbrød.
- Varm melken til 37 grader. Rør ut gjæren i melken. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen i en kjøkkenmaskin, minst fem minutter (ti minutter for hånd). Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbelt størrelse, cirka én time.
- Ha litt mel på bakebordet og hell ut deigen. Del deigen i 20 like deler. Rull alle delene til boller. Kjevle bollene ut til de cirka er ti centimeter i diameter. Legg dem på bakepapirkledde stekebrett, og hev i minst 40 minutter.
- Stek dem på midterste rille i forvarmet ovn på 200 grader i cirka ti minutter, til de er gylne. Avkjøl brødene på rist. Hamburgerbrød er fine å fryse.