Slik gjør du
- Bruk det kjøttet du har, jeg har brukt reinsdyrsbog og hjerte.
- Skjær kjøttet i fine strimler, ikke for tykke og brun dei i pannen.
- Kok det i litt vann, som så vidt dekker over kjøttet i en times tid.
- Tilsett litt pepper, salt, og knuste einebær.
- Kutt bacon i små terninger og stek.
- Brun løk og sopp og ha i gryta sammen med bacon.
- Bruk litt tyttebær til smaksetting.
- Når kjøttet er mørt så øser du av litt kraft og har oppi seterrømme, og lar det koke litt til.
- Noen bruker å blande inn fløte, men da blir sausen fort litt tynn. Jeg har i tillegg oppi lett kokte og oppkuttede gulrøtter og brokkoli.
- Det viktige når du koker er at det ikke skal koke for hardt, det skal kun putre i gryta. Smak til med salt og pepper.
- Server sammen med kokte poteter og tyttebærsyltetøy. Gjerne også korv av viltkjøtt om du har. Det er sånn vi gjør det her på Sandhaug turisthytte.