Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vilt

Reinsdyrsgryte

Sandhaug turisthyttes reinsdyrsgryte
Oppskrift på reinsdyrsgryte

Oppskrift på reinsdyrsgryte

-
+

Reinsdyrgryte

  • 1.00 kg reinsdyrskjøtt
  • 1.00 stk gul løk
  • 400.00 g sopp
  • 3.00 ss tyttebær
  • 3.00 dl seterrømme
  • 150.00 g bacon
  • 3.00 stk gulrøtter
  • 0.50 stk broccoli
  • 1.00 ts einebær
  • salt og pepper
  • vann som dekker kjøttet
  • smør til steking

Slik gjør du

  • Bruk det kjøttet du har, jeg har brukt reinsdyrsbog og hjerte.
  • Skjær kjøttet i fine strimler, ikke for tykke og brun dei i pannen.
  • Kok det i litt vann, som så vidt dekker over kjøttet i en times tid.
  • Tilsett litt pepper, salt, og knuste einebær.
  • Kutt bacon i små terninger og stek.
  • Brun løk og sopp og ha i gryta sammen med bacon.
  • Bruk litt tyttebær til smaksetting.
  • Når kjøttet er mørt så øser du av litt kraft og har oppi seterrømme, og lar det koke litt til.
  • Noen bruker å blande inn fløte, men da blir sausen fort litt tynn. Jeg har i tillegg oppi lett kokte og oppkuttede gulrøtter og brokkoli.
  • Det viktige når du koker er at det ikke skal koke for hardt, det skal kun putre i gryta. Smak til med salt og pepper.
  • Server sammen med kokte poteter og tyttebærsyltetøy. Gjerne også korv av viltkjøtt om du har. Det er sånn vi gjør det her på Sandhaug turisthytte.