Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vinaigrette

Rødvinsvinaigrette med sjalottløk

Oppskrift på vinaigrette med rødvinseddik og sjalottløk

Oppskrift på vinaigrette med rødvinseddik og sjalottløk

-
+

Vinaigrette med rødvinseddik og sjalottløk

  • 2.00 ss Rødvinseddik
  • 0.50 ts Salt
  • 1.00 stk God klype pepper
  • 0.50 stk Finhakket sjalottløk
  • 6.00 ss God olje

Det smaker godt å blande finhakket sjalottløk i vinaigretten - et klassisk tilbehør til rå østers, som like gjerne hører til på salaten. Vinaigretter som dette kan også brukes til å marinere kjøtt.

Rør salt, pepper og sjalottløk godt inn i edikken i en liten skål eller et glass med lokk. Pisk oljen inn litt etter litt hvis du bruker en skål, eller ha i alt og rist kraftig til blandingen emulgerer hvis du bruker et glass med lokk. Bland godt inn i salaten rett før servering, eller server ved siden av østers.