Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Yoghurt

Yoghurtdessert med rabarbra

Fin fjellyoghurt
Dessert med yoghurt og rabarbra

Dessert med yoghurt og rabarbra

-
+

Rabarbrachutney

  • 500.00 g rabarbra i biter
  • 1.50 dl halvtørr hvitvin
  • 1.00 bit kanelstang
  • 150.00 g sukker
  • 2.00 plater gelatin

Yoghurtgélé

  • 2.00 dl yoghurt
  • 2.00 dl fløte
  • 2.00 ss sukker
  • 5.00 plater gelatin
  • 1.00 vaniljestang

Yoghurt- og hasselnøttkrem

  • 2.00 dl hasselnøtter – hakkes i food processor til nøttene slipper oljen
  • 1.50 dl yoghurt
  • 3.00 ss sukker
  • litt sitronsaft

Rabarbrachutney

Rør ingrediensene sammen og kok på svak varme til det tykner, ca. 15 minutter. Bløt gelatin i kaldt vann og rør den inn i den varme chutneyen.

Yoghurtgelé

Fløte, sukker og vaniljestang kokes opp og avkjøles litt.

Tilsett yoghurt, smelt gelatin og ha i. Hell den i en fl at form. Sett geleen kaldt til den er helt stiv og skjær opp i passende stykker.

Kakaochips

Brød skjæres i tynne skiver og stikkes ut med en utstikker og strøs med kakaopulver og sukker. Drypp litt klaret smør på chipsene. Bak dem på en brett med bakepapir ved 150 grader i ca. syv minutter.

Yoghurt- og hasselnøttkrem

Alle ingrediensene blandes sammen og smøres på kakaochipsene.

Peanøtthakk

Hakk peanøtter og rør dem sammen med litt melis.

Mynteolje

1,5 dl olivenolje kjøres i stavmikser med 1 potte peppermynte.

Yoghurtsorbet

Glukose og gelatin varmes opp sammen med melk, tilsett sukker nar alt har løst seg opp. Kjøl væsken litt ned og tilsett yoghurt og sitron før de nkjøres i ismaskin.

Monter ingrediensene pent pa tallerkenen.

Høyfjellsyoghurt fra Hemsegarden kan foreløpig bare kjøpes hos produsenten i Hemsedal. Annen naturell yoghurt kan selvsagt brukes i oppskriftene, gjerne den litt fetere matyoghurten.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen
Fin fjellyoghurt