Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Rå desserter: Kokosmakroner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Randi Fuglehaug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Det er godt med litt søtt til kaffen.

– I utgangspunktet tenker man kanskje at kokosmakroner passer best til jul eller påske, men jeg synes de er gode om sommeren også, sier Linda Kaarstein.

– De er for eksempel lette å ta med på piknik, for å ha noe til kaffen. Når de er tørket, har de lang holdbarhet.

Det finnes også mange måter man kan gjøre makronene mer tilpasset den lyse årstiden. Man kan lage dem med sitron eller lime, og man kan blande inn bær.

– Jeg pleier å tilsette mango, bringebær eller blåbær, slik at makronene blir gule, blå og lilla, sier Kaarstein.

– Da er det viktig å tilsette mer revet kokos også. Man må kompensere med mer tørt.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-
+

Kokosmakroner

  • 200 grevet kokos til kokossmør
  • 200 gagave
  • 10 gvanilje
  • 0.25 sssalt
  • 170 grevet kokos

Slik gjør du

  • Mix 230 gram kokos i en matprosessor til kokosen er helt myk som smør. Bland vanilje, salt og agave sammen med kokossmøret og rør godt. Deretter blander du den tørre kokosen sammen med kokossmøret til du får en jevn deig.
  • Form makronene med en iskremskje og legg de på brett. La de ligge i en dehydrator på under 42 grader i cirka 24 timer. Om du ikke har dehydrator, kan du ha dem i ovnen på under 42 grader i ti timer.
  • Avkjøl og server!