Kokken deler selv nyheten om at dette er hans siste sesong som kokk på den verdenskjente restauranten på sin instagramkonto.
– Det har vært en tung beslutning å ta, men en beslutning jeg tror er den rette. Kvelden 14. desember blir min siste, skriver han på instagram.
Til Los Angeles Times, den eneste avisen som har fått et intervju med kokken i anledning nedleggelsen, sier han at han var kommet til et punkt der han ikke lenger hadde lyst til å gå på jobb.
– Jeg slutter ikke fordi jeg er misfornøyd med restauranten. Jeg slutter bare fordi jeg er ferdig med den. Fordi jeg vil gjøre andre ting, sier han til Los Angeles Times.
De andre tingene inkluderer å tilbringe tid med sin kone og fire barn, og å dyrke frukttrær i en åker han eier lengre sør i Sverige.
Han sier han kunne overlatt driften til andre, men at Fäviken har vært et så personlig prosjekt at det ikke blir riktig.
En av verdens beste
Fäviken, som ligger avsides til i Nord-Sverige er opprinnelig en gammel låve. Nilsson kom hit som 24-åring. Han skulle egentlig lede stedets vinprogram – han anså seg selv som ferdig med matlaging – men endte med å bygge opp en unik restaurant med mat laget av lokale råvarer. Snart ble et måltid på restauranten et av verdens mest ettertraktede. Fäviken Magasinet har vært en gjenganger på listen over verdens 50 beste restauranter og har to stjerner i Michelinguiden. En middag her byr gjerne på rundt 30 retter av råvarer fra restaurantens nærmiljø, foredlet av Nilsson og hans kokketeam.
— Underlig at de ikke har tre stjernerKreativ frihet
– Uvanlig tidlig i min karriere fikk jeg mulighet til å utvikle og drive en ambisiøs restaurant på en måte de fleste kokker bare kan drømme om....Fäviken har vært et prosjekt hvor jeg har nytt godt av enorm støtte fra Brummer-familien, som er Fävikens eiere og mine forretningspartnere. Jeg har fått lov til å vokse og utvikle meg, og jeg har hatt gleden av fullstendig kreativ frihet, skriver Nilsson selv på instagram. Han har ventet med å annonsere stengningen til restauranten var fullbooket for sesongen. Han skriver at han ønsket at de siste gjestene skulle komme til restauranten på de samme premissene som andre gjester; at det ikke skulle bli et vilt rush for å få med seg et siste måltid på det sagnomsuste stedet.
* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.