Det skjer mye bra på restaurantfronten i Oslo for tiden. I løpet av de siste ukene og månedene er det åpnet mange spennende topprestauranter, med gourmet på gatenivå.
Elegant og upretensiøs:Kolonialen
Pontus Dahlström har forlatt Maaemo og startet Kolonialen. Maten er elegant og avansert, men likevel upretensiøs, en kombinasjon av fransk tradisjon og nordisk aroma. På Kolonialen var til og med regningen en behagelig opplevelse.
Kolonialen fikk 24 poeng av DNs anmeldere.
Les anmeldelsen: Kolonialen, Bislett
Stilig folkegourmet:Publiko
Mørningsskapet for kjøtt er plassert slik at man kan hilse på oksen fra fortauet, og sender et signal om at det her er lagt vekt på råvarer og nærhet til det man spiser. Menyen er fleksibel, med mellomstore retter som ligger rundt 150 kroner i pris, som skapt for å sette sammen sitt eget, lille måltid for å dele, eller for et stort taffel for en hel gjeng.
Publiko fikk 23 poeng av DNs anmeldere.
Les anmeldelsen: Publiko, Majorstuen
Prisvennlig topprestaurant:Bass Oslo
Bass på Grünerløkka imponerte DNs anmeldere med en serie kulinariske fulltreffere. Bass har småretter på menyen, til en gjennomsnittpris på 75 kroner. På Bass kan du spise svært godt og rimelig. Juicy, frityrstekte kyllingbiter til å dyppe i en black bean-majones med chilipaste, eller en svimlende god kveitecarpaccio er blant mulighetene.
Bass fikk 25 poeng av DNs anmeldere.
Les anmeldelsen: Bass, Grünerløkka
Strålende start:Sentralen
«Fabelaktig godt», skrev DNs anmeldere om Sentralen. I et stilig, rått lokale i Kvadraturen ble Sentralen startet av Even Ramsvik, og bærer preg av Ramsviks Ylajali-tid. Sentralen er en litt mer jordnær, løssnippet variant med inspirasjon fra stjernerestauranter som Fauna og Maaemo. 20 småretter står på menyen, og kan mikses og matches etter eget forgodtbefinnende. Alle koster rundt 100 kroner, og fire skal være nok til én person.
Sentralen fikk 24 poeng av DNs anmeldere.
Les anmeldelsen: Sentralen, Kvadraturen
Stigende stjerne:Astral
Astral er en av de mest ambisiøse nykommerne langs restaurantstripen Akerselva. I de flotte lokalene i en nedlagt såpefabrikk på Lilleborg ble Salt og Pepper mektig begeistret: «Eggeplommen som renner frem under kniven og suger i seg bålrøyken fra reinsdyrets hjerte. Ertenes perfekte knepp mellom tennene.» En ambisiøs meny i flotte omgivelser, med femretter til 650 kroner.
DNs anmeldelere ga Astral 23 av 30 poeng.
Les anmeldelsen: Astral, Lilleborg
Flere restauranttips? Sjekk Restaurantguiden
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.