Slotskøkkenet i Danmark fikk sin første stjerne under torsdagens stjernedryss i Stockholm.
Restauranten ligger på Sjælland, omgitt av langstrakte alléer, vollgraver og en egen slottskirke. Slottet er 800 år gammelt og er også et eksklusivt hotell. Kjøkkensjef Claus Henriksen er kjent for å eksperimentere med cannabisplantens gastronomiske egenskaper.
Avsidesliggende
Ingen kan lenger anklage Michelins nordiske guide for ikke å reise utenfor de aller største byene. De forblåste Færøyene fikk også en stjernerestaurant idag, da Koks ble tildelt utmerkelsen for sitt originale kjøkken. Koks ligger i Kirkjubøur, en halvtime utenfor hovedstaden Torshavn, der kjøkkensjef Poul Andrias Ziska serverer flere hundre år gammelt kuskjell og havvanngelé, kråkebollerogn med brenneslepuré og posjert taskekrabbe i en rik saus av karamellisert løk.
Noma-avleggeren
I København ble Noma-avleggeren 108 hedret med en stjerne etter bare noen få måneders åpningstid. Les om restauranten her: Noma-avlegger åpner i dag
Landsens stjernekro
Da Paul Cunningham tok over driften av avsidesliggende Henne Kirkeby kro på Jylland, hadde han ingen ambisjoner om Michelinstjerner. Han ville bare ha et bedre liv enn han hadde hatt som stjernekokk i Københavns Tivoli. Ifjor fikk krorestauranten under hans ledelse den første stjernen, i år tok Cunningham imot stjerne nummer to. D2 besøkte kroen i 2012: Den glade kokken(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.