Denne sausen krever litt forarbeid og tid til kutting: bacon, fennikelfrø, ingefær, chili, hvitløk, selleristang, sjalottløk, tomat, eple og krydder skal opp i kjelen. Fortvil ikke: For kuttejobben får du en spenstig saus med gode råvarer.
Dette er Kristian Rønnestads favoritt til grillet kjøtt.
– Den inneholder syrlige smaker, er ikke så «tung» som mange BBQ-sauser er. Du får en lettere og friskere saus enn mye av det mer tradisjonelle grilltilbehøret, sier Kristian Rønnestad, kokk ved Kulinarisk Akademi.
På grunn av den fyldige og crunchy konsistensen vil den bli en egen siderett til grillmaten.
– Det er en saus som nesten er en egen salat.
Frisk BBQ-saus
- 50 gbacon i fine terninger
- 0.5 tsfenikkelfrø, finhakket eller knust
- 1 tsfersk ingefær, finhakket
- 0.5 stkliten rød chili, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 50 gselleristang, i terninger
- 50 gfenikkel, i terninger
- 50 gsjalottløk
- 0.5 tspaprikapulver
- 150 gtomat, i terninger uten kjerne
- 50 geple, i terninger
- 150 ggod BBQ-saus, f.eks Sweet Baby Rays
- 3 sssoyasaus
- 1 stkvårløk, finsnittet
- 1 tssalt
- 0.5 stksitron
- Evt. pepper
Slik gjør du
- Klargjør og kutt alle ingredienser.
- Stek bacon og fenikkelfrø i en vid gryte med litt rapsolje. Ha i ingefær, chili og hvitløk. Stek videre i 1 minutt og tilsett selleristang, fenikkel og sjalottløk.
- Når grønnsakene er blanke, tilsettes tomat, eple og paprikapulver. La koke sammen i 3 minutter og trekk gryten til side. Tilsett BBQ-saus, soyasaus og vårløk.
- Smak til med salt, pepper og godt med sitron.