Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kylling og kokos-wok

Tekst

Nordmenn vil ha nudler som smaker thai.

Kokk: Knut Petter Lake<br>Sted: Noodles

Kokk: Knut Petter Lake<br>Sted: Noodles

Ett år etter åpning har takeaway-nudelbaren Noodles på Solli plass åpnet ny filial på Grünerløkka. Så da er de allerede en liten oslokjede. Knut Petter Lake og kjæresten Maria Putak jobber med nudler, spiser nudler og drømmer om nudler.

– Jeg elsker nudler. Da jeg hadde vært ti uker i Thailand, var det første jeg spiste da jeg kom hjem, thaimat, ha-ha! kommer det fra den blide svensken Lake.

I løpet av én måned bruker Noodles 1,2 tonn nudler. Fra menyen kan sultne kunder velge hva slags proteiner de vil ha, hva slags sauser, og hva slags nudler. Thai, Kina, Japan eller Vietnam-inspirert? Veganer, allergiker eller altetende?

 

UDON

Nudler er altså ikke bare en liten, firkantet pose og tilgang til vannkoker, slurpet på studenthybel.

– Vi har eggnudler, glassnudler laget av erter og bønner, risnudler og stoltheten; japanske udon-nudler. På et tidspunkt tømte vi Europa for udon-nudler, forteller Lake.

De fleste vil likevel ha wokede nudler som ligner det de har spist i Thailand – med kylling og kokossaus.

– Vi selger 2000 i måneden av kylling/kokos, og det var før vi åpnet på Grünerløkka, sier Lake.

Rettene lages fra bunnen av, og hemmeligheten bak en god nudelwok er hurtighet, høy varme, gode råvarer.

noodles-norway.com(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fakta: KYLLINGWOK

(Oppskrift til fire porsjoner)

saus

400 ml kokosmelk ◆ galangarot ◆ 1 kinesisk hvitløk ◆ 1 rød chili ◆ 1 kepaløk ◆ 2 gulrøtter ◆ 1 ss rød karri eller chilipasta ◆ 1 ss palmesukker ◆ 1 stang fersk grønnpepper (ca. 10. korn) ◆ 1 dl mirin ◆ 1 dl riseddik ◆ 1 dl soyasaus ◆ 1 dl ananas juice ◆ 1 stilk sitrongress ◆5 limeblader

▶ Kutt grønnsakene grovt og brun dem i sesamolje på middels varme. Rør i karripasta, sukker og pepper og stek i ett minutt. Hell på all væske og la koke i fem minutter. Sil sausen. Knus sitrongress og limeblad i en morter og ha i sausen. Trekk den av varmen, la stå i ti minutter og sil igjen.

 

woking

400 g risnudler f.eks. vermicelli 5 mm ◆ 600 g økologisk kylling, strimlet ◆ 1 broccoli ◆ 1 kepaløk ◆ 200 g aspargesbønner ◆ 1 gulrot ◆ 1 rød paprika ◆ 1 ts knust kinesisk hvitløk ◆ 1 pk. bønnespirer ◆ 1 bunt vårløk ◆ 1 bunt koriander ◆ 2 ss sesamolje ◆ sort pepper ◆ 2 lime

▶ Start med nudlene. Ta det varmeste vannet fra springen og dekk nudlene. La stå i fem minutter, rør om. La stå i fem til åtte minutter til og sjekk når de er al dente. Sil av vannet.

▶ Varm opp en stekepanne ordentlig, ha i kylling og stek i circa 20 sekunder på en side, rør om og stek i 20 sekunder til. Ha i knust hvitløk og grønnsaker, et par snurr med sort pepper. Rør hele tiden. Etter to minutter, hell over sausen og la koke i circa ett minutt. Vend i nudlene raskt og ta av varmen. Hell opp i skåler og topp med vårløk, bønnespirer og koriander. Klem en halv lime over hver porsjon.