Saker om: Jordbruk DN mener: Dyr mat kan bli enda dyrere med Sp og Støre Mat eller møbler? Er det virkelig så enkelt? DN mener: Støtten til bøndene øker og maten blir dyrere og dyrere Få varsel når vi skriver omJordbruk Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst. Ja takk! Jon Almaas gjør bøndene en bjørnetjeneste Hvorfor er bøndene så misfornøyde? Levekår og lønnsomhet viktigere enn inntektsmål for bønder Livskraftig om sorg DN mener: Pollestad sine høner gjør så godt de kan. Det er ministeren selv som er problemet. Søte familiehunder forbys på grunn av dyrevelferd Hun banket på døren til verdens beste restaurant for å selge sider fra Hardanger Kraftfôr til lunsj Manko på mango og tomt for ris Fuglene våre dør. Denne boken leter etter løsningene I 2024 skal bybonden leve totalt selvforsynt av norske råvarer Nedslående resultater for norsk prestisje-start-up Bonde spår jordbærpris på 80 kroner kurven DN mener: Mer selvberging vil gi dyrere mat DN mener: Tiden for vern av norsk kjøttproduksjon må være over DN mener: La oss ikke være kjøtthuer Ut mot havet, men ikke uti En hurtigtørket pinne for landet Forhastet friskmelding av verdikjeden for mat Tørke truer Europas kornkamre En drepende matkrise: – Prisveksten er helt urimelig Edona Arnesen: – Hver gang vi kjøper noe, enten det er råvarer, teknologi eller noe helt annet, stemmer vi på noe Rekordhøy rikdom, men hvor blir det av pengene? Innlegg: Mangel på råvarer? Virkelig? Enighet i jordbruksoppgjøret – bøndene får 10,9 milliarder kroner Kronikk: Bondeopprørerne vil ha ny politikk – krever bare mer av det samme gamle Uvanlig mange kyr sendes til slakt – mange bønder gir opp Stein Erik Hagen har vurdert å flytte til «atomsikre» Australia: – Vi har overlevd på poteter og fisk før Fossil fuel and agriculture handouts climb to $1.8tn a year, study says Den kan bli til sprit, gull – og kan redde en hel verden Gründerne håper å dyrke frem et levebrød ved hjelp av piggsvinsopp, diskolys og et laboratorium i Spydeberg Odelsjenter driver økologisk nybrott ved Mjøsa Ledestjerne-nominert geitebonde Maria Baudonnel Underdal: – Nesten ingenting går til spille Sirkulær bioøkonomi – kun for politiske festtaler? Innlegg: Mat eller myr? DN mener: Åpne grenser er beste sikring mot matmangel Innlegg: Har staten tenkt over hva den betaler bøndene for? Kronikk: Når kjøttet koster mer enn det smaker Frem, frem, bondemenn? DN mener: Billig arbeidskraft og dyre bær Innlegg: Vi må ta utmarka i bruk igjen – til klimaets beste Innlegg: Kuas (og bondens) tragedie Innlegg: Kjøttkutt gir ikke mer plantebasert, norsk mat Innlegg: Misforstår om kjøttkutt – norsk plantemat utkonkurrerer ikke utenlandsk mat Innlegg: Kjøttkutt vil gi redusert norsk matproduksjon Kronikk: Stengte grenser for sesongarbeidere koster samfunnet dyrt Innlegg: Vi trenger mer konkurranse i ostemarkedet, ikke mer makt til Tine
Få varsel når vi skriver omJordbruk Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst. Ja takk!
Edona Arnesen: – Hver gang vi kjøper noe, enten det er råvarer, teknologi eller noe helt annet, stemmer vi på noe
Stein Erik Hagen har vurdert å flytte til «atomsikre» Australia: – Vi har overlevd på poteter og fisk før
Gründerne håper å dyrke frem et levebrød ved hjelp av piggsvinsopp, diskolys og et laboratorium i Spydeberg