Forrett:
|
Laksesashimi: Se oppskriften her.
Vin:
Laksen har en pen fettstruktur, og fedmen i retten forsterkes ytterligere av den varme oljen som helles over fisken. Det er likevel den lette kappen av spisse smaker Johannessen legger over fisken, som er utslagsgivende for vinvalget. Salt og syrlig saus, chili og syltet ingefær krever sitt. En fersk og tørr riesling med god fruktsødme og frisk syre vil skape god balanse.
Hovedrett:
|
Ryper i fløtesaus: Se oppskriften her.
Vin:
En smaksrik og kraftig rett som trenger en aromatisk vin med tydelig, mørkt bærpreg. Vinen må ha god konsentrasjon, sødmerik bærfrukt til å balansere bitterheten i tyttebær og erter, og en frisk syre mot fløtesausen. Prøv med en konsentrert og fruktig, syrah fra Nord-Rhône.
Dessert:
Epleterte: Se oppskriften her.
Vin:
Søte epler, smuldredeig og vaniljeis - krever en vin med god sødme og friskhet til å harmonere med eplenes syre. Prøv gjerne med en klassisk Sauternes, Riesling Beeranauslese eller Tokaji 5 Puttonyos.
Les mer om mat og vin på Smak.no
Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.