Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Lag tyskernes juledrikk slik den ble laget for 600 år siden

Tekst
Glühwein med riesling, mandarin, stjerneanis.

Glühwein med riesling, mandarin, stjerneanis.

Lag julens glühwein med riesling og mandariner.

Glødene vin fra er både Tyskland en beryktet og berømt juledrikk. Vi har valgt å lage den med tyskernes egen drue, riesling sånn den opprinnelig ble laget for 600 år siden.

Den eldste beviset på at man serverte Glühwein som man har kommet over er fra rundt 1420 og stammer fra Count Johann IV av Katzenelbogen, og hans beger i sølv som han brukte til å nyte den varme drikken fra.

Han var en adelsmann som også var den første som beordret druen riesling plantet rundt hans slott i Rüsselsheim.

Glühwein lager man ikke bare i Tyskland, men også i Østerrike og i Alsace i Frankrike. Den serveres stort sett i julen, men også ellers i vinterhalvåret. Vanligvis lages glühwein av rødvin, denne er med hvitvin laget av druen riesling. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-
+

  • 1.5 lTørr riesling
  • 140 gSukker
  • 2 stkSitroner, saften av dem
  • 8 stkStjerneanis
  • 1 stkVaniljestang
  • 2 stkMandariner i skiver

Putt alle ingrediensene i en panne og varm opp til det neste begynner å koke. Pass på at det ikke koker.

Server gjerne i forvarmede glass.