Vin chaude er franskmennenes svar på gløgg. Stort sett laget av rødvin, ispedd krydder og honning. Vi har valgt å lage den av sommerens rosévinrester, det gjør drikken friskere. Tilsetter man eplebiter og litt sitron forsterker de både friskheten og fruktigheten. Rosmarinen gir det fine krydrede preget som minner som en provensalsk sommer og en vinter i Alpene samtidig.
Vin chaude har en lang historie i Frankrike. Og de første utgavene kan dateres tilbake til 1200-tallet, og til byen Montpellier i Sør-Frankrike. Der hadde de tilgang på krydder fra Orienten, som de tilsatte varm vin og kalte garhiofilatum. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.
Vin chaude
- 1 stkflaske rosévin
- 100 gAkasiehonning
- 1 stkeple i skiver
- saften av en sitron
- 5 stkkvaster rosmarin
Slik gjør du:
- Varm opp vin, honning og sitronsaft, men pass på at det ikke koker.
- Legg i noen skiver eple og kvaster med rosmarin.
- Server i forvarmede glass, og pynt med rosmarin og eventuelt tørkede kornblomster.