– Jeg er glad i nøtter og bruker det i mange retter. Jeg jeg veldig glad jeg ikke er allergisk! sier Mia Frogner.
Greenbonanza-bloggeren liker å bruke nøtter i ulike varianter, i salater og andre retter, blant annet ved å riste dem i ovnen og tilsette krydder. I julen lager karamelliserte nøtter med lønnesirup, tilsatt ingefær og kanel for å den rette julearomaen.
– Nøtter er næringsrike og har masse sunt fett, sier Frogner.
Ikke gå glipp av noe!
Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.
Meld deg på herVil du lage hjemmelaget godteri, kan du bruke dadler, som har høyt sukkerinnhold. Kjør dadlene i kjøkkenmaskinen med kokosflak, kakaopulver, vanilje og salt, og rull ut små kuler av «daddeldeigen». Du kan rulle dem i valgfritt strø, for eksempel revet kokos, sjokopulver eller malte nøtter. (Vilkår)
Daddelkuler
- 2.5 dlnøtteblanding (rå nøtter)
- 2.5 dlstore, saftige dadler (uten sten, pakket)
- 1 dlkokosflak
- 1 sskokosolje
- 1 sskakaopulver
- 1 tsvaniljeekstrakt
- 0.5 tssalt
- Malte nøtter, kokos eller kakaopulver til utsiden
Om du vil ha nøttecrunch på utsiden, kjør nøtter og en klype salt til et ganske fint mel i matmølla, og ha det i en suppeskål. Rull ballene i den, og legg dem utover et brett. Det samme kan du gjøre med revet kokos. Om du vil dekke dem med kakao på utsiden er det lettest å ha kakaopulver i håndflata, og rulle kulen i hånden istedet for i et fat, da vil det feste seg godt. Legg kulene forsiktig i en tett boks, og sett dem kaldt.
Karamelliserte nøtter
- 1.5 dlusaltede cashew
- 1.5 dlmandler (gjerne blansjerte)
- 1.5 dlhasselnøtter
- 1.5 dlpekannøtter
- 1.5 dlvalnøtter
- 1 dllønnesirup
- 1 tsmalt ingefær
- 2 tsmalt kanel
- 1 tssalt
- Et lite dryss cayennepepper
Tørr-rist nøttene i stekepanne på medium/høy varme til de er gyldne. Ha over lønnesirup og krydderblandingen, og rør godt rundt i et par minutter. Ha deretter blandingen over på et bakebrett med bakepapir. Bruk en sleiv til å fordele nøttene utover brettet, og sett det midt i ovnen på 200 grader (over- og undervarme) i ca 10 minutter. Følg nøye med på dem, de skal ikke bli brent. La de avkjøle seg på benken (de blir ikke chrunchy før de er kalde). Oppbevares på tett boks.
Ikke gå glipp av noe!
Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.
Meld deg på her