I dag tar «Jeg kan ingenting om vin» for seg noen av de aller mest populære vinene i Norge, nemlig viner fra Valpolicella-dalen – der det blir laget både Valpolicella og Amarone.
Hva kjennetegner en god Valpolicella, eller Amarone? Hvordan lages de? Når bør de drikkes? Merete Bø tipser også om de beste produsentene og kjøpene – og en flaske som ikke koster mer enn 140 kroner.
Navn: Amarone della Valpolicella Classico Acinatico 2017
Produsent: Az. Agr. Stefano Accordini , Veneto , Italia
Pris: 395,00 Varenummer: 4141201 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Gaia Wine & Spirits AS
Dufter av mørke plommer og vanilje med hint av sjokolade og vanilje. Tett, saftig og sødmefull frukt på smak med lange og balanserte tanniner. Krydret og saftig utgang. Pen lengde og en lett bitter finish kjølig og fruktig. MB
Navn: Zenato Bardolino 2020
Produsent: Zenato , Veneto , Italia
Pris: 519,90 Varenummer: 4413906 Uten utvalg, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Red & White AS
Dufter av rød kjernefrukt. Delikat og fersk lett og delikat sødmefull frukt med frisk syre og lette tanniner. Pen bib. MB
* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.