Tidligere har utvalget fra den nordlige spanske vinregionen vært ganske så minimal her til lands. Men nå i mai har det kommet en rekke nyheter fra Baskerland, deriblant den lette og delikate hvitvinen Hiruzta Txakolina, som i tillegg er å finne i Polets hyller.
Den er hovedsakelig laget av den lokale druen hondarribi zuri av vinprodusenten Errekalde Txakolina og fra den unge appellasjonen Txakolina.
Ikke gå glipp av noe!
Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.
Meld deg på herVinserie:Meretes utvalgte
Beliggenheten i Biscaya-bukten, med markant påvirkning fra Atlanterhavet, gir alkohollette, friske og mineralske hvitviner som ofte oppleves lett perlende i starten.
Perfekte til skalldyr og sjømat servert i sin naturelle form, selv om de i Baskerland gjerne nyter hvitvinene også til kjøtt.
Den noe krevende uttalen kan man like godt merke seg med en gang, chock-oh-LEE-nah. For dette er viner vi kommer til å se mer av fremover.
* (Vilkår)