Sancerre passer den tidlige sommervarmen ypperlig. Dette er vinen å drikke til lette salater, til ferske grønne asparges og til skalldyr. Men når man skal kjøpe sancerre, er det viktig å tenke på at det finnes fantastiske viner fra appellasjonen – og det finnes middelmådige.
En av mine absolutte favorittprodusenter er Stéphane Riffault, som til tross for sin unge alder har rukket å gjøre mye etter at han overtok driften av familieeiendommen etter sin far Claude.
Ikke gå glipp av noe!
Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.
Meld deg på herVinserie: Meretes utvalgte
Alle vinmarkene fra jordsmonn som terre blanche, silex og caillottes arbeides etter økologiske prinsipper og vinifiseres hver for seg. Fra til sammen 13,3 hektar i fire landsbyer – fordelt på 33 godt plasserte og i hovedsak sørvendte parseller – lager Riffault fem hvite, én rosé og to røde sancerre. Siden 2008 er alle druene håndplukket, og en svært nøyaktig seleksjon finner sted før druene presses skånsomt.
Nå er hans ferskeste vin her, fra årgang 2017.
* (Vilkår)