Fra begynnelsen av 2000-tallet har den spanske vinregionen Priorats viner tatt en ny retning. Tyske Dominik Huber er blant nykommerne som foretrekker elegante og friske viner fra regionen, som siden 1980-tallet har vært mest kjent for sine ekstraherte, alkoholrike og søtladne viner.
Han, og vingården Terroir al Limit, lager fruktdrevne og drikkevennlige viner med tydelige referanser til dyrkestedet: 25 hektar med vinmarker er dyrket etter biodynamiske prinsipper, og arbeidet i markene gjøres for hånd. Vinifikasjonen foregår i stor grad med hele klaser, og Huber bruker sementtanker og 1800-litersfat for minst mulig påvirkning av eik.
Før lagde Terroir al Limit gode viner, nå er de mer fullkomne, rene og rasepregede. Tar du prisen i betraktning er Terroir Historic det absolutt beste kjøpet. De ble laget for første gang i 2015, men den årgangen ga noe reduktive viner. Mens nyankomne 2016 er noe så sjeldent som en konsentrert og delikat rødvin fra Spania som mangler sidestykke. Og et absolutt valg om man skal unne seg én flaske rødvin i vinter(Vilkår)