Chris Brockway og hans Broc Cellars lager Amerikas mest delikate zinfandel i California.
Opprinnelig kommer han fra Nebraska, og lagde sitt første fat med vin i 2002 etter ente vinstudier på UC Davis. Nå er hans viner ettertraktede over hele USA, men noen få flasker har også funnet veien til Norge. Av dem er hans Vine Starr Zinfandel en vin utenom det vanlige. Den viser druen zinfandel på en ny måte, med sin florale og bærpregede duft og delikate kjøttfulle frukt samt lave alkohol minner den lite om de fleste andre vinene laget av druen.
Målet er å lage viner slik som i gamle dager derfor blir druene fottråkket og spontanfermenterte i gamle trefat. Og den årlige produksjonen er på 35-40.000 flasker vin i året, fordelt på 15 varianter. Brockway eier ingen vinmarker selv, men kjøper druer fra kjølige områder som Sierra Foothills, Mendocino, Anderson Valley og Alexander Valley.
Broc Cellars zinfandel passer supert sammen med varianter av svineribbe i førjulatida, samt and og marinert svinekjøtt fra grillen eller bålet. (Vilkår)