– Det har vært en dyr affære å bli kjent med deg, sier Thomas Giertsen.
– Og apropos dyrt. I dag skal vi snakke om noen av de mest kostbare tyske vinene som er å oppdrive. I dag skal det endelig handle om tysk riesling fra Moseldalen. Men tenker du egentlig på dette som et dyrt område, Merete?
– Egentlig ikke. Men det er her de dyreste tyske vinene kommer fra.
Moseldalen er område med stor spennvidde – særlig når det gjelder pris.
– Det strekker seg fra Egon Müllers, til 120 000 kroner, til Dr. Loosen– som mine venninner kaller for fastlegen sin – til 120 kroner, sier Merete Bø.
Dagens episode borrer dypere i historien til riesling, klassifikasjonssystemet, de beste kjøpene – og forklarer også hvorfor riesling er vinkelnernes favoritt.
HER finner du nyeste episode av «Jeg kan ingenting om vin»!
Bruker du Spotify, er linken HER.
Hører du via Iphone trykker du HER.
Ellers går du inn på din podkastapp, søker etter «Jeg kan ingenting om vin» – lytt og abonner.
Gode produsenter i Mosel:
- Joh. Jos. Prüm
- Julian Haart
- Klaus Peter Keller
- Markus Molitor
- Dr. Loosen
- Egon Müller
- Ziliken
- Ansgar Clüsserath
- Fritz Haag
- Weisser Kunstler
- Karthaüserhof
- Schloss Lieser
- Maximilian Grünhaus
* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.