Nylig døde den kjente vinmakeren Leonildo Pieropan, bare 71 år gammel. Mannen er ikke bare kjent for å stå på barrikadene for økt kvalitet i den kjente hvitvinsregionen beliggende midt i Veneto på den italienske østkysten, men også for å løfte kvaliteten på vinene til familiekonsernet som har vært i drift siden 1880.
Selv overtok han i 1967, og begynte å eksperimentere med enkeltvinmarksvin fra Soave allerede i 1971.
Ikke gå glipp av noe!
Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.
Meld deg på herVinserie: Meretes utvalgte
I dag er det hans to sønner Dario og Andrea som driver firmaet. De har 46 hektar med økologisk dyrkede vinmarker å ta hånd om.
Et av de desidert beste kjøpene fra Pieropan er deres standard soave laget av 85 prosent garganega og 15 prosent trebbiano. Nå er 2017-årgangen her. Superfersk og delikat, med mye kvalitet for pengene.
* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.