Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Sulten & tørst: Hva drikker vi til chips og løyrom? – Kulinarisk blasfemi
0 seconds of 1 minute, 21 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
01:21
01:21
 

Sulten & Tørst: Hva drikker du til potetgull med rømme og løyrom?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Espen Nersveen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Få ting smaker bedre enn salt potetgull dyppet i rømme og løyrom. Den perfekte appetittvekker i et lystig lag, eller som snacks foran tv'n.

Uavhengig om det serveres som starten på et lengre måltid, eller som snacks med din utkårede, er bobler et naturlig valg. Vel å merke bobler laget på tradisjonell metode, prosecco har ingenting her å gjøre.

Selv synes jeg det er godt om vinen har en litt rik karakter, men med en frisk syrlighet. Potetgull er salt og fett, og vinen må kunne rense opp samtidig som den komplementerer.

Bobler fra Champagne i Frankrike vil selvfølgelig fungere helt utmerket, men jeg har valgt meg en flaske musserende vin fra England. Hattingley Valley fra Hampshire lager bobler av høy kvalitet til en svært god pris. Deres Classic Reserve har holdt seg stabilt i pris helt siden 2018.

Basevinen er lagret på eikefat, består av de tre klassiske druene chardonnay, pinot noir og pinot meunier. En fyldig, smaksrik og kremet musserende vin som vil drikke nydelig til verdens beste snacks.

God fornøyelse!

89

Navn: Classic Reserve Brut

Produsent: Hattingley Valley Wines , Øvrige , England

Pris: 349,90 Varenummer: 10157601 Basisutvalget, Importør: Winemarket AS

2018-base. Frisk og innsmigrende aromatisk med innslag av eplekake, sitrus, gjærbakst og lyse kryddertoner. Solmoden og lett fyldig frukt på smak med balansert syre og flott konsentrasjon. Mineralsk og lett krydret ettersmak som sitter lenge. EN

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.