Det finnes mange berømte champagnehus med glinsende og fargerike etiketter, berømte navn og stjernespekkede reklamer. Men innholdet er ikke alltid like imponerende som de kostbare flaskenes ytre. Et av unntakene er champagnehuset Charles Heidsieck. De er det minste av de store husene og har i en årrekke stått i skyggen av de store, til tross for at det alltid har laget viner av en legendarisk kvalitet.
Champagne Charlie
Et kjapt Google-søk får opp hele seks personer som har fått tilnavnet opp igjennom historien, men bare en av dem laget champagne. Charles Heidsieck startet i 1851 et champagnehus i sitt navn og fikk selv tilnavnet «Champagne Charlie». Det fikk han etter et opphold i USA etter å ha markedsført denne boblende drikken til et tørst Amerika. Det at han fikk heltestatus over there, hindret ham ikke i å bli arrestert under den amerikanske borgerkrigen som fransk spion.
Oppkalt etter champagnehusets berømte grunnlegger, så prestisjechampagnen Charlie dagens lys i årgang 1979. Den ble etterfulgt av 1981, 1982, 1983 og 1985. Sistnevnte ble siste årgang frem til Christopher Descours og hans selskap EPI tok over champagnehuset i 2011. Etter det har vinene fått fornyet tillit og en betydelig kvalitetsøkning etter 90-tallets nedtur. Det har resultert i et av de sikreste adressene for noen av de aller beste huschampagnene fra regionen.
Ikke gå glipp av noe!
Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.
Meld deg på herFortsatt mulig
I Charles Heidsiecks dype romerske kjellere i Reims ligger det fortsatt noen flasker Charlie og hviler, men de blir stadig færre. Fortsatt er det mulig å få tak i noen få på Polets spesialbutikker sammen med en rekke av husets andre champagner som er i Polets bestillings- og hyllesortiment. Får du ikke tak i én Charlie denne gang, har kjellermester Cyril Brun gode nyheter.
– Ja, det kommer nye årganger med Charlie, men ikke før i 2022. Selvfølgelig, vi må jo det. Den vinen er laget med kjellermesterens hjerte, ikke hodet.
* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.